Home > ‘Follie en koffie’ in Kortrijk bestaat drie jaar en dat wordt gevierd. Tip: doe iets gehaakt aan…

‘Follie en koffie’ in Kortrijk bestaat drie jaar en dat wordt gevierd. Tip: doe iets gehaakt aan…

Geschreven op 18 april 2024 om 07:23 door Mario De Wilde

‘Er was eens een droom, een idee, een concept. Een ambitieuze, goedlachse dame had het recept: men neme een unieke straat, voeg toe: koffie en gepraat. omroeren met gezelligheid, workshops en events zorgen voor de verbondenheid en afkruiden met sympathie’. Zo vind je in Kortrijk-city, the lovely Follie & Koffie. En die bestaat intussen drie jaar.

Drie jaar geleden opende Ann Strobants met ‘Follie en koffie’ haar deuren. Wat begon als een conceptstore met koffie lounge is na drie jaar uitgegroeid tot een gastvrije plek waar mensen samen komen om te genieten van een koffie en een babbel. Maar ook een plaats om verbinding te maken en de passie voor haken te delen. Met veel gelach maar soms ook een traan. Je kan nog steeds snuisteren door de knotsgekke wenskaarten en je laten inspireren van trendy decoratie, brocante spulletjes en fleurige outfits tot verschillende soorten garens.

Een energy boost nodig? Settel je dan boven in de huiselijke koffie lounge, waar je kan genieten van een heerlijke High Tea op zaterdag, diverse theetjes of een verfrissende home made limonade. Maar vooral is in die 3 jaar “Follie en koffie” geëvolueerd naar een heus haak paradijs waar iedereen terecht kan om een namiddagje te komen haken of om een workshop haken te volgen. Ook is “Follie en koffie” een belangrijke plaats geworden voor heel wat mensen om even binnen te springen om ondersteuning te vragen bij hun haakproject of om een babbeltje te slaan na een drukke werkdag of even weg van de drukte van alle dag.

Op zondag 28 april stelt ‘Follie en koffie’ haar deuren open voor iedereen die wil komen kennis maken met dit leuke concept in het hartje van Kortrijk! Kom genieten van een glaasje bubbels of verfrissend drankje met hapje. Iedereen die in een gehaakt jasje, tasje of gehaakte accessoire aanheeft, kan meedoen aan de wedstijd en een workshop winnen of tal van andere leuke hebbedingen!

Alle info op www.follie-koffie.be

2 reacties

Dussart Christine
Geschreven op 2024-04-18 14:07:17
Toffe madam in een heel mooie locatie.. T is er altijd gezellig en er zijn altijd nieuwe en leuke gadgets te koop, hopelijk voor nog vele jaren . Dikke pluim.
Sylviane Platteau
Geschreven op 2024-04-18 12:39:09
Zeer gezellig koffiehuis. Laagdrempelig. Naast de vele haakshops is het zeker de moeite waard om eens op het gezellig terras of in de lounge te zitten met een heerlijke thee, koffie, frisdrank….. Echt the place to be!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.