Home > Flypast van unieke RAF Avro Lancaster op 4 mei om 11.58 uur boven For Freedom Museum in Knokke-Heist

Flypast van unieke RAF Avro Lancaster op 4 mei om 11.58 uur boven For Freedom Museum in Knokke-Heist

Geschreven op 26 april 2023 om 08:14 door Mario De Wilde

Volgende week donderdag 4 mei is het Nationale Herdenkingsdag in Nederland. Hierbij wordt eer gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen. Bij deze gelegenheid is er een overtocht van een historisch WO II icoon, de Avro Lancaster van de Royal Air Force Battle of Britain Memorial Flight vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Op 4 mei om 11.58 uur doet de BBMF Lancaster PA 274 een flypast boven het For Freedom Museum,
Ramskapelle, Knokke-Heist. De Royal Air Force wil hierbij eer betuigen aan het For Freedom Museum voor de
opening in juni, van de nieuwe afdeling ‘Wings For Freedom’, de strijd in de lucht WOII boven Belgische bodem.
Tijdens WO II werden er 7377 Lancasters gebouwd, momenteel zijn er In de wereld nog slechts twee exemplaren luchtwaardig. Het toestel was uitgerust met 4 Rolls & Royce Merlin XX motoren en had een 7 koppige bemanning.
Menige ouderling die WOII meemaakte kan zich nog het zicht en geluid van de konvooien Lancasters op weg naar Duitsland levendig herinneren.

Deze Flypast kan slechts doorgaan indien de weersomstandigheden gunstig zijn en het 78-jarig vliegtuig
gevrijwaard is van enig defect. Het For Freedom Museum nodigt dan ook alle fotografen en vliegtuigspotters uit deze unieke Flypast bij te wonen. De auteurs van de vijf beste foto’s of video opnamen worden uitgenodigd op de opening van de nieuwe vleugel ‘Wings For Freedom’ op 16 juni en tevens vergast op een gratis rondleiding met hun gezin in het For Freedom Museum op latere datum. Inzendingen via info@forfreedommuseum.be en dit graag voor eind mei.

1 reactie

etienne verhelst
Geschreven op 2023-04-26 17:06:24
Is het mogelijk de volledige vliegroute met timing van al de geplande flypasts tijdig te publiceren aub. Zijn er plaatsen waar meerdere low passes voorzien worden ?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.