Home > Fitnessen in openlucht, met zicht op zee: het kan in De Panne

Fitnessen in openlucht, met zicht op zee: het kan in De Panne

Geschreven op 20 mei 2021 om 17:59 door Mario De Wilde

Naast extra voetbal- en basketbaldoelen is er sinds kort een outdoor fitnesspark in De Panne. De toestellen staan op het Canadezenplein en zijn toegankelijk voor jong en oud.
Met de aankoop van kwalitatieve designfitnesstoestellen toont het lokaal bestuur dat het bewust investeert om beweging en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Het Canadezenplein werd omgetoverd tot een echt sportplekje dat gebruikt kan worden door jong en oud. Ook aan senioren en aan G-sporters is gedacht met aangepaste sporttoestellen en trappers die eerder inzetten op beweging dan op intensieve sport.

De fitnesstoestellen van Norwell, zijn aangekocht voor hun strakke design en kwaliteit. Zo zijn ze extra bestand tegen corrosie van zee en wind en dat is niet overbodig aangezien ze aan de kustlijn staan. Hardlopers, passanten, sporters kunnen dus een sportsessie houden mét zicht op zee. Bij elk toestel staat ook een bordje met informatie over hoe je dit best gebruikt. Scan je de QR-code op het toestel dan krijg je handige filmpjes van de oefeningen te zien. Er bestaat ook een app die de afstanden, tijd en herhalingen kan bijhouden en de scores deelt op Facebook.

Schepen van Sport, Stéphane Buyens: “We hebben een hart voor het hart. Deze fitnesstoestellen zijn een echte meerwaarde in onze gemeente én er werd rekening gehouden met G-sporters. De toestellen zijn makkelijk in gebruik én geschikt voor jong en oud, zeker met de oefeningen die je bloedcirculatie en hart verbeteren. En achteraf een verfrissend glaasje drinken bij de plaatselijke horeca natuurlijk.”
Foto copyright gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.