Home > Filmfestival Oostende lokte 45.000 bezoekers

Filmfestival Oostende lokte 45.000 bezoekers

Geschreven op 16 september 2018 om 16:54 door Mario De Wilde

Negen dagen lang vulde het filmfestival van Oostende de Stad aan Zee met een hele resem filmsterren en een gevarieerd cinefiel publiek. Met een bezoekersaantal van 45.000 personen kijken we trots terug op een opmerkelijke twaalfde editie.
Gisterenavond werd het festival afgesloten met het Gala van de Ensors waar Le fidèle van Michaël R. Roskam en de TV-reeks Tabula rasa als grote winnaars naar voren kwamen. Samen met 1200 filmprofessionals werd het beste van de Vlaamse film en televisie van het voorbije jaar gevierd met een stevig feestje. Matthias Schoenaerts, Veerle Baetens, Michaël R. Roskam, Omar Salim Kalifa, maar ook een heleboel prominenten, zoals Minister-President Geert Bourgois, Minster Sven Gatz, Minister Bart Tommelein en VAF-intendant Erwin Provoost woonden de feestelijke ceremonie bij. Het was meteen ook de perfecte afsluiter voor een topeditie van het filmfestival, dat negen dagen lang elk soort publiek kon bekoren met een ontzettend verscheiden programma.
Zowel arthouse cinema als mainstream cinema kwamen aan bod. Daarenboven ontving het filmfestival nagenoeg elke dag een grote nationale of internationale filmpersoonlijkheid. Van Jean-Claude Van Damme tot Bille August en Rupert Everett, maar ook filmiconen Harry Kümel en Robbe De Hert en de Belgische Lynn Van Royen… ze werden allemaal vereeuwigd op de Walk of Fame op de Oostendse zeedijk. Van de 120 voorstellingen was één derde helemaal uitverkocht. De combinatie van het ontmoeten van heuse filmsterren en een gevarieerd publiek zorgde ontegensprekelijk voor het succes van deze editie. Op sociale media, televisie en in de krant… het filmfestival bleef geen dag onbesproken in de tweede week van september.

Filmfestival Oostende spreekt graag opnieuw af van vrijdag 6 september tot en met 14 september 2019.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.