Home > Filipijnse sterrenchef Jordy Navarra komt twee dagen koken bij L.E.S.S Eatery in Brugge

Filipijnse sterrenchef Jordy Navarra komt twee dagen koken bij L.E.S.S Eatery in Brugge

Geschreven op 16 september 2022 om 09:08 door Mario De Wilde

Op 21 en 22 september komt de Filipijnse chef Jordy Navarra naar Brugge voor een bijzonder four-hands dinner met Ruige Vermeire, de chef van L.E.S.S. Eatery. Dit diner is de tweede episode van Chef’s Invitation, een concept van de Hertog Jan Restaurant Group. Jordy Navarra is een goede vriend van head chef Gert De Mangeleer, en die verstandhouding mondt nu uit in twee exclusieve avonden met the best of both worlds: de oosters geïnspireerde keuken van L.E.S.S. Eatery en de geraffineerde gastronomie van Toyo Eatery in Manila, verkozen als beste restaurant in de Filipijnen en sinds vorig jaar bij de 50Best Restaurants in Asia.

​De drie chefs gaan in de keuken aan de slag voor een in België ongezien menu, dat uit negen verschillende gangen zal bestaan, en de brug slaat tussen twee culinaire culturen die meer met elkaar gemeen hebben dan men bij een eerste blik zou verwachten. Jordy Navarra werkte in Londen en Hongkong. Hij hanteert een filosofie die gebaseerd is op Filipijns gastronomisch erfgoed. Dat brengt hij in Toyo Eatery opnieuw tot leven dankzij een uitgekiende keuze van ingrediënten, smaken en technieken. ​Toyo is het Filipijnse woord voor sojasaus, een onderschat condiment met een intense complexiteit. Beroemde gerechten in Toyo zijn o.a. Bahay Kubo, dat alle groenten uit het gelijknamige kinderliedje gebruikt. BBQ Silog is een ode aan Pinoy street food barbecue, met knoflookrijst en eigeel.

Ruige Vermeire ontpopt zich binnen de Hertog Jan Restaurant Group als gelauwerd chef van L.E.S.S. Eatery in Brugge. Hij is de rechterhand van Gert De Mangeleer, en drukte zijn stempel op een menukaart waarin hij lokale producten een vaak Aziatische toets geeft. Dat maakt van L.E.S.S. Eatery wellicht het meest kosmopolitische restaurant in België.

Praktische informatie

​Wanneer?
​Woensdag 21 en donderdag 22 september 2022, enkel diner.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.