Home > Fietsroutekaart en heraanleg fietspaden: Diksmuide wil veilig en gezond het schooljaar in

Fietsroutekaart en heraanleg fietspaden: Diksmuide wil veilig en gezond het schooljaar in

Geschreven op 22 augustus 2019 om 11:01 door Mario De Wilde

De zomervakantie loopt stilaan op z’n eind. Ook in Diksmuide maken duizenden leerlingen uit het basis- en secundair onderwijs zich stilaan klaar om op 2 september naar de school te trekken. Het stadsbestuur maakt werk van veilige fietswegen én roept op om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te gaan. De start van het nieuwe schooljaar zorgt voor heel wat extra verkeer in het stadscentrum en de dorpskernen. Veilig verkeer is een gedeelde verantwoordelijkheid van het stadsbestuur én alle weggebruikers. Het stadsbestuur roept ouders en leerlingen op om waar mogelijk te voet of met de fiets naar school te gaan. Kom je met de wagen? Laat je kinderen dan op een veilige plaats in- en uitstappen. Dit is niet noodzakelijk vlak voor de schoolpoort, maar kan op een veilige parkeerplaats in de buurt.

Fietsroutekaart

Trekt je zoon- of dochterlief binnenkort alleen naar school? Neem dan zeker de schoolfietsroutekaart van de provincie erbij. De kaart toont je welke routes veilig zijn, en welke je als fietser beter vermijdt. Bovendien worden ook verschillende aandachtspunten gemarkeerd, zodat je als zwakke weggebruiker goed voorbereid naar school vertrekt. Je vindt de handige kaart via www.schoolfietsroutekaart.be. Fietsers die het centrum van Diksmuide doorkruisen mogen dwars over de markt rijden.

Veilig én proper

Net voor de start van het schooljaar krijgen alle fietspaden een grondige reinigingsbeurt. Onkruid wordt verwijderd en eventuele obstakels worden weggenomen. Die grote schoonmaak wordt om de 4 maanden herhaald. Vanaf 2 september staat op schooldagen ook elke ochtend een politie-inspecteur klaar aan het kruispunt van de Tuinwijk met de Esenweg, om fietsers te helpen bij het veilig oversteken.

Werken aan Diksmuide

De afgelopen jaren investeerde het stadsbestuur fors in de heraanleg van fietspaden. Zo werden de fietspaden langs de Klerkenstraat, de Pervijzestraat en de Oudekapellestraat heraangelegd. Ook in de komende jaren staan verschillende projecten op stapel. Het stadsbestuur wenst alle leerlingen een boeiende, aangename en bovenal veilige start van het nieuwe schooljaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.