Home > Fietsreparatiezuil op Brouwerijsite in Koekelare biedt extra service

Fietsreparatiezuil op Brouwerijsite in Koekelare biedt extra service

Geschreven op 19 juli 2019 om 14:43 door Gino Ester

Op de binnenkoer van De Brouwerij in Koekelare bieden een fietsreparatiezuil en bijhorende fietspomp fietsers extra mogelijkheden. Banden opblazen of kleine herstellingen zijn vanaf nu snel uit te voeren. In combinatie met het elektrisch oplaadpunt zijn fietsers dus volledig thuis op de Brouwerijsite. Retrowielrijder en toevallige passant Rik Vernack uit Oostende mocht het fietsherstelpunt voor het eerst uitproberen. De Brouwerij is, zoals de naam verklapt, een uniek gerestaureerde brouwerijsite. Onder meer de dienst toerisme & cultuur, het Käthe Kollwitz Museum & Fransmansmuseum én een horecazaak vinden er hun onderkomen. Daarnaast passeren er ook enkele bewegwijzerde fietsroutes en fietsknooppunten, waardoor heel wat fietsers de weg vinden naar deze site.

Fietstoerisme in de lift
“We merken dat het fietstoerisme in West-Vlaanderen nog steeds in de lift zit”, opent schepen voor toerisme & cultuur Jessy Salenbien. “Met zo’n 5,1 miljoen fietsers op het West-Vlaamse fietsnetwerk in 2018, mogen we stellen dat onze provincie fietsers heel wat te bieden heeft. Ook in Koekelare is dat het geval: de brouwerijsite is de perfecte uitvalsbasis of rustpunt voor of tijdens een fietstocht. Je kunt er cultuur, natuur en het goede leven perfect combineren. Denk aan onze musea, een stuk groen met het park De Mote of aan de vele horecazaken die de omgeving rijk is. We onderzoeken trouwens nog de mogelijkheden om de brouwerijsite nog aantrekkelijker te maken voor zowel recreanten als inwoners.”

Zowel voor recreanten als inwoners
“Net daarom is deze fietsreparatiezuil en bijhorende fietspomp iets extra voor de fietsers. En dat geldt niet alleen voor de recreanten, maar ook voor de inwoners van Koekelare die snel eens hun banden willen opblazen of een kleine herstelling willen uitvoeren”, vervolgt ze. De zuil is voorzien van basisgereedschap om kleine reparaties en aanpassingen aan de fiets snel en comfortabel zelf uit te voeren. De fiets kan bovendien in de fietsherstelzuil hangen om op een goede werkhoogte te kunnen werken. De fietsreparatiezuil is standaard voorzien van negen stuks gereedschap aan een staalkabel: verschillende steek- en inbussleutels, bandenlichters en een schroevendraaier.

(©)Foto Gino Ester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.