Home > Fiets Voor Iets en JAC Brugge bundelen krachten voor tocht van 350 km

Fiets Voor Iets en JAC Brugge bundelen krachten voor tocht van 350 km

Geschreven op 9 maart 2021 om 11:16 door Mario De Wilde

Je neemt: vier enthousiastelingen, een gedeelde passie voor fietsen en vier warme harten voor de welzijnssector. Voeg een gezonde dosis creativiteit toe, en het resultaat is Fiets Voor Iets. Onder de vlag van deze gloednieuwe vzw steunen Philip Saron, Bob Cooreman, Jelle Waes en Tijs Saron op sportieve wijze organisaties die een antwoord bieden op specifieke noden in de maatschappij. Het startschot van de nieuwe vzw geven de Bruggelingen ten voordele van het JAC Brugge. Met onder andere een fietstocht van 350 km zamelt Fiets Voor Iets geld in voor het jongerenadviescentrum én plaatst ze concrete aspecten van de JAC-werking extra in de kijker.

Fietsen van oost naar west

Op 22 mei ondernemen bestuursleden Jelle Waes en Tijs Saron een fietstocht van Manderfeld – het meest oostelijke punt van het land – naar Brugge. Een trip van 350 km voor de steengoede zaak. Met deze tocht zamelt Fiets voor Iets broodnodige centen in voor het JAC Brugge. Daarvoor kunnen bedrijven met een hart voor het JAC sponsoren, maar ook als sympathisant kan je steunen per kilometer.

Tegelijk willen ze anderen overtuigen op de fiets te kruipen op 22 mei. “Met onze actie willen we het goede voorbeeld geven. We hopen dat heel wat mensen zélf een tocht organiseren en steun verzamelen op die dag. Zo kunnen ook zij bijdragen tot onze actie. Een grote gezamenlijke fietsdag kan niet door de coronamaatregelen, maar dat houdt niemand tegen om op eigen houtje te fietsen. Want dat is goed voor lichaam en geest”, vertelt Tijs. “Net daarom kiezen we voor JAC Brugge. We leggen niet alleen de focus op fysieke gezondheid, maar willen de link met mentaal welzijn mee onderstrepen.”

Bovendien stellen Jelle en Tijs zichzelf fysiek en mentaal op de proef met deze actie. “Lastig wordt het zeker, want een tocht van deze omvang is nieuw voor ons. Maar we weten waarom we het doen en zullen er alles aan doen onze tocht tot een goed einde te brengen”, aldus Tijs.

Maak mee het verschil voor jongerenwelzijn

De fietstocht op 22 mei is slechts één manier om de actie van Fiets Voor Iets mee te ondersteunen. “Weet je graag wat jouw bijdrage concreet teweegbrengt? Dan kan je via onze website bijvoorbeeld een gesprek bij een psycholoog schenken aan een jongere, of iemand voorzien van een tweedehandsfiets. Binnenkort vind je er ook onze eigen ecologische drinkbus en volgt nog een actie voor fietsende werknemers. Er is voor elk wat wils”, besluit Jelle trots. Ben je geprikkeld door het initiatief en wil je meer te weten komen over Fiets Voor Iets? Neem dan eens een kijkje op fietsvooriets.be. Contact opnemen kan via de website of via mail op fietsvooriets@gmail.com

www.fietsvooriets.be
www.instagram.com/fietsvooriets
www.facebook.com/fietsvoorietsvzw

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.