Home > Ferm Wervik is vanaf nu een ferme eeuweling en dat werd dan ook (met uitstel) gevierd

Ferm Wervik is vanaf nu een ferme eeuweling en dat werd dan ook (met uitstel) gevierd

Geschreven op 30 juni 2022 om 16:41 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag vierde Ferm afdeling Wervik hun 100-jarig bestaan. Ferm Wervik werd opgericht op 21 februari 1921, maar omwille van gekende redenen kon dit feest vorig jaar niet doorgaan. Griet Cornelis, voorzitster Ferm Wervik: “Eindelijk kunnen we de eeuweling ‘Ferm Wervik’ in de bloemetjes zetten. Een afdeling van honderd jaar, dat is ook het moment om eens terug te blikken, en dan zien we een grote groep enthousiaste leden en bestuursleden. En ze zijn met velen, allemaal mensen die houden van samenkomen, ontmoeten, een gezellige babbel, een hapje en een drankje, en met een warm hart voor het verenigingsleven. Eigenlijk allemaal mensen met goesting, want daar gaat het eigenlijk over.
In onze groep enthousiaste bestuursleden zit er 1 specialleke. Iemand die in die 100 jaar Ferm, al 63 jaar in het bestuur meedraait, het lachbekje van onze bende. Ze begon in de afdeling van Komen, en toen die samensmolt met Wervik, kwam ze mee. Ze neemt binnenkort afscheid als bestuurslid, nl. Denise Vanderhaeghe.”

“Als we achterom kijken, zien we ook een hele resem aan evenementen voorbijflitsen, nieuwjaarsrecepties telkens met verzorgde maaltijd en een aangepast optreden. Het toneel ‘De man die nikske kan’, een jaarlijkse ontbijtactie, lichtmis, kooklessen, theater op de fiets, wandelingen in het bos en op de Balokken , soms zelfs met kaarsjes langs de weg , het oogstfeest, waar we jaren een vast onderdeel van waren, fietstochten en uitstappen, workouts op verplaatsing, kindernamiddagen met djembés, pannenkoeken, en alles erop en eraan, crea-avonden, dag van de landbouw, bloemschiklessen, ladiesnight, volksdans, creatieve startvergaderingen, yogalessen, spinning, drums fit, een avond gin tasting, voetbal, … te veel om op te noemen. Wij hebben er met veel goesting, onze tijd en energie in gestoken. En we hebben gezien dat onze leden het fijn vonden, dat ze graag kwamen, dat ze erbij wilden zijn. Uit jullie aanwezigheid en fijne reacties halen wij onze drive, onze brandstof om verder te werken aan een nieuw programma, vol met interessante activiteiten. Want 100 jaar, dat is voor ons nog maar het begin, wij werken enthousiast verder aan een even mooi vervolg”, aldus nog Cornelis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.