Home > Ferm opent drie eerste troostplekken in West-Vlaanderen

Ferm opent drie eerste troostplekken in West-Vlaanderen

Geschreven op 16 juni 2020 om 15:57 door Mario De Wilde

Na de oproep van Ferm op 2 mei, om in Vlaanderen collectieve troostplekken in te richten, liepen al tientallen aanmeldingen binnen. Bij het begin van de zomer gaan de eerste troostplekken open. Sfeervolle plekken in het groen waar mensen,  nu én lang na corona, samen troost kunnen vinden.

Corona hakte diep in op het psychisch welzijn van de bevolking. Mensen zijn nu op zoek naar vormen van collectieve troost. Die troost zorgt voor verbondenheid en helpt om veerkracht te herwinnen. Dat zijn ook de bevindingen van de Hoge Gezondheidsraad en van vele psychologen en psychiaters. Ferm, dat zelf veel signalen opving, lanceerde op 2 mei het project PlantTroost. Een breed aanbod rond troost met een belangrijke rol voor lokale, collectieve troostplekken. PlantTroost is een concreet antwoord van een socioculturele beweging op signalen vanuit de samenleving en van experten.

Dirk De Wachter, Manu Keirse, nieuwsanker Fatma Taspinar en organisaties zoals Tele-Onthaal, CAW, VVSG en ook de Vlaamse minister van Welzijn steunen dit initiatief. In West-Vlaanderen worden de eerste troostplekken vanaf midzomer uitgebouwd. Ze krijgen vorm binnen de lokale gemeenschap en bestaan minimaal uit een vast troostpaneel en een aanplanting met bloembollen. De bloembollen staan symbool voor veerkracht en hoop en zullen bloeien in het voorjaar, het moment waarop corona het hardst toesloeg. Elke locatie heeft een eigen, uniek verhaal te vertellen.

Opening troostplekken

-Roeselare, Openbaar Stadspark, Diksmuidesteenweg ingang naast huisnr. 44,  zaterdag 20 juni om 16 uur

-Hooglede-Gits, Pastorietuin, Gitsbergstraat 11, zondag 21 juni 2020 om 10.30 uur

-Damme -Oostkerke, Sint-Kwintensstraat, pastorietuin achter de kerk, zondag 21 juni 2020 om 16 uur

1 reactie

Deryckere Berenice
Geschreven op 2020-06-16 16:54:21
Ik bemerk dat de straatnaam niet helemaal klopt, het is diksmuidsesteenweg er ontbreekt dus een s, maar ik denk dat de GPS automatisch die s er zal bijnemen. Heb het adres per telefoon door gegeven daardoor de vergissing.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.