Home > FC Ajax Daverlo bestaat 50 jaar en dat werd afgelopen weekend flink gevierd

FC Ajax Daverlo bestaat 50 jaar en dat werd afgelopen weekend flink gevierd

Geschreven op 4 april 2022 om 14:52 door Mario De Wilde

Ver-Assebroek had en heeft nog steeds een voetbalclub F.C. Ajax Daverlo, geenoemd naar het veld waar ze speelden en de club waar ze naar opkeken, Ajax Amsterdam. Afgelopen weekend vierde de club hun vijftigste verjaardag en dan nadat het feest van vorig jaar, om de bekende redenen, uitgesteld werd. Franky Demon, schepen van Sport Stad Brugge: “Eigenlijk hadden we hier vorig jaar al samen moeten zitten om jullie 50-jarig bestaan te vieren. Corona stak daar jammer genoeg een stokje voor. De voorbije twee jaar hadden jullie het niet makkelijk. Er konden geen matchen doorgaan, de motivatie van de spelers zakte en dit heeft ertoe geleid dat jullie een zeer moeilijke beslissing moesten nemen en de club in oktober vorig jaar hebben stopgezet. Maar een club die 50 jaar heeft bestaan, heeft een grote impact gehad op sportief vlak in Brugge. We konden dit jubileum dan ook niet zomaar laten voorbijgaan. De naam van jullie vereniging was niet zomaar gekozen. “AJAX” werd ontleend aan Ajax Amsterdam dat in 1971 Europees Kampioen werd, het jaar waarin de club werd opgericht. Ongetwijfeld was de Nederlandse voetbalploeg ook een voorbeeld om ook met jullie voetbalvereniging heel wat prijzen binnen te halen en kampioen te spelen. Het tweede deel van de naam, “DAVERLO” herinnert ons dan weer aan de stichtingsplaats van de club, een braakliggend terrein op het einde van de Daverlostraat. Jullie gingen trouwens niet enkel voor de clubnaam inspiratie zoeken bij onze Noorderburen. Ook de kleur in jullie outfit doet me denken aan het land van Oranje. Net als onze twee eersteklasse voetbalploegen werd de oranje kleur vergezeld van zwart.”

“Jullie zijn gestart als liefhebbersvoetbalploeg en had als doelstelling om vooral te spelen met spelers die in Assebroek woonden. Dat is ook altijd zeer goed gelukt. Jullie waren een vereniging waar mensen uit dezelfde buurt, met dezelfde sportieve interesse elkaar konden ontmoeten. Ik ben er zeker van dat hier vriendschapsbanden voor het leven gesmeed zijn. Bijna 50 jaar lang kon FC Ajax Daverlo altijd rekenen op twee mensen in het bijzonder. Ingrid (Vanhove) en Arnold (Dreesen), in een huwelijk is 50 jaar al een hele prestatie. In het verenigingsleven is dit uitzonderlijk. Jullie waren maar liefst 45 en 49 jaar actief in de club, waarvan 16 jaar als voorzitter en 38 jaar als secretaris. Al die jaren deden jullie dit met veel liefde en 100% inzet voor de club. Iedereen kon bij jullie terecht en de club kon altijd op jullie rekenen. FC Ajax Daverlo maakte deel uit van jullie leven. Alleen wie dit met hart en ziel doet, houdt dit zolang vol.
Ingrid en Arnold, ik wil jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie inzet in de Brugse sportwereld en in het bijzonder voor FC Ajax Daverlo.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.