Home > Fastned opent, na Knokke-Heist, nu ook een snellaadstation aan E40 in Jabbeke

Fastned opent, na Knokke-Heist, nu ook een snellaadstation aan E40 in Jabbeke

Geschreven op 27 april 2024 om 08:34 door Mario De Wilde

Gisteren opende er een snellaadstation op de carpoolparking Jabbeke-Oost aan afrit 6b van de E40 richting Brugge. Het station ligt aan de inrit van bedrijvenzone Vlamingveld in Jabbeke, naast de plaatselijke Okay-supermarkt. Het 30ste station van Fastned in België beschikt over vier laadplaatsen met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind.

Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. Met 400 kW-laders duurt het opladen tot een actieradius van 300 kilometer slechts 15 minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt. Met deze ultramoderne snelladers zet Fastned zijn missie voort om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen.

In maart opende Fastned nog een laadstation met twaalf 400 kW-laadpunten in Westkapelle langs de Natiënlaan, bij het binnenrijden van Knokke-Heist. Dat station is het grootste van Fastned in België tot nu toe. Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “De elektrificatie van het wagenpark is bezig aan een absolute versnelling. Ruim de helft van alle geleverde bedrijfswagens zijn tegenwoordig elektrisch. Extra stations als deze zijn broodnodig om de zogenaamde laadangst, of ‘range anxiety’ weg te nemen. Ze verzekeren dat je snel je weg verder kan zetten als je batterij bijna leeg raakt. Het is een goede zaak dat de Vlaamse overheid die visie met ons deelt.”

In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1000 locaties in Europa. Fastned werd onlangs uitgeroepen tot beste snellaadbedrijf van België door Chargemap, de toonaangevende app die met meer dan 500.000 oplaadpunten de meeste Europese laadnetwerken dekt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.