Home > Extra, tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers in Ieper komen in ‘The Poppies 1 & 2’

Extra, tijdelijke opvangplaatsen voor asielzoekers in Ieper komen in ‘The Poppies 1 & 2’

Geschreven op 27 december 2021 om 19:16 door Mario De Wilde

België werd de afgelopen weken geconfronteerd met een tekort aan opvangplaatsen voor mensen die asiel aanvragen. Iedereen zag de beelden van mensen die op straat moesten overnachten in de vrieskou. Fedasil en het Kabinet van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie creëren, in samenwerking met haar opvangpartners waaronder Rode Kruis-Vlaanderen, daarom in sneltempo bijkomende opvangplaatsen.
Verschillende eigenaars van gebouwen boden in de afgelopen weken spontaan hun hulp aan. Zo ook de eigenaars van “The Poppies 1 & 2” in Ieper, waarmee Rode Kruis-Vlaanderen nu ook een akkoord bereikt heeft.
Concreet zullen er, vanaf woensdag 5 januari 2022, 90 asielzoekers opgevangen worden in ‘The Poppies 1 & 2’. Het einde van de opvang wordt voorzien op maandag 28 februari 2022. De asielzoekers die hier zullen verblijven zullen doorverwezen worden vanuit het aanmeldcentrum in Brussel. Eind februari 2022 zullen de bewoners dan doorverwezen worden naar andere opvangcentra.
In een opvangcentrum streeft het Rode Kruis-Vlaanderen ernaar om een gemende groep van bewoners (alleenstaanden en families) Bed, Bad, Brood en Begeleiding aan te bieden. Daarvoor zal er 7 dagen op 7, 24u/24u een team van Rode Kruis-Vlaanderen aanwezig zijn.

Reactie van het stadsbestuur Ieper

Het stadsbestuur werd eind vorige week ingelicht over dit privé-initiatief. Er werd meteen contact gezocht met het Rode Kruis voor meer duiding alsook teneinde deze tijdelijke noodopvang zo goed als mogelijk in te passen in de stad en buurt. Op vraag van het stadsbestuur werd reeds een communicatie verstuurd naar de bewoners van de omliggende straten. In nauw overleg met de lokale centrumleider, politie en de stadsdiensten zal gezorgd worden voor de nodige randvoorwaarden om dit korte verblijf voor iedereen, buurt en de op te vangen personen, zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen. Het Rode Kruis neemt hierin het voortouw

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.