Home > Extra (led)verlichting voor Finse Piste in De Haan

Extra (led)verlichting voor Finse Piste in De Haan

Geschreven op 16 november 2021 om 11:04 door Mario De Wilde

De gemeente De Haan investeerde in bijkomende energiezuinige ledverlichting voor de Finse Piste in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld. Het deel van de Finse Piste dat aan de Kievitenlaan en de Lindenlaan grenst, was nog niet uitgerust met verlichting, wat in de winterperiode niet uitnodigde om de piste te gebruiken. Nu komt hier verandering in en kunnen lopers in veilige omstandigheden gebruik maken van de piste, die over zijn volledige lengte van 1030 meter zal verlicht zijn. Op de piste, die trouwens gratis toegankelijk is, kunnen lopers nu een lus van 630 of van 925 meter lopen.

“De bijkomende verlichting is bovendien LED en dus energiezuinig. Duurzaam beleid stimuleren is één van de belangrijke strategische doelstellingen in het meerjarenplan van de gemeente De Haan. Zowel hogere overheden als de burger verwachten immers dat er rekening gehouden wordt met ecologie en duurzaamheid en de gemeente moet hierin een voorbeeldrol vervullen. Daarom ondertekende ook de gemeente De Haan het Burgemeestersconvenant, een engagement van steden en gemeenten om de CO2-uitstoot te verlagen en in te zetten op duurzame energie”, aldus schepen voor sport en energie, Mathieu Delbarge. Ook de toplaag van de piste werd opnieuw bedekt met houtschilfers, waardoor het regenwater mooi wegvloeit en je niet in de modder loopt. Deze ondergrond is bovendien ook minder belastend voor je gewrichten.

Op de foto (vlnr): Elie Soetaert, sportfunctionaris Hilde Dhont, vervangt vanaf januari 2022 Mathieu Delbarge als schepen voor sport en energie Mathieu Delbarge, schepen voor sport en energie 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.