Home > Extra haltes aan de Dijver en Vlamingdam voor gratis Brugse centrumshuttle

Extra haltes aan de Dijver en Vlamingdam voor gratis Brugse centrumshuttle

Geschreven op 9 mei 2024 om 06:54 door Mario De Wilde

Sinds begin juli 2023 rijdt de Brugse centrumshuttlebus 100% elektrisch én volgt ze een nieuwe route doorheen de binnenstad. Exact één jaar na de lancering van de shuttle, en na een grondige evaluatie, komen er twee extra haltes bij. Zo zal de shuttle vanaf 1 juli 2024 ook halteren aan de Dijver, in functie van een snelle doorsteek naar de Markt. Daarnaast wordt ook een halte voorzien langs de Koningin Elisabethlaan, ter hoogte van bushalte Vlamingdam. Dankzij deze toevoeging kunnen ook inwoners van het Stubbekwartier gebruikmaken van de centrumshuttle voor hun verplaatsingen naar de binnenstad.

Bruggelingen Lieven (71) en Arnaud (84) zijn alvast enthousiast over de extra haltes. “De centrumshuttle is voor mij een ideale oplossing voor mijn wekelijkse verplaatsing naar de markt” zegt Lieven uit Christus-Koning. Arnaud benadrukt dan weer het belang van een uitgebreid openbaar vervoer: “Voor minder mobiele mensen betekenen deze extra haltes erg veel. Grote afstanden stappen is niet voor iedereen eenvoudig. Ook het feit dat de shuttle zelf erg toegankelijk is, is voor ons een meerwaarde.”

Meer dan 200.000 passagiers

“De populariteit van de centrumshuttle vertaalt zich ook in de gebruikscijfers”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Sinds de lancering van de nieuwe centrumshuttle op 1 juli 2023, stapten meer dan 200.000 passagiers op. Vooral afgelopen zomer was het af en toe erg druk. Sindsdien werden wel enkele acties ondernomen om het gebruik door toeristen af te remmen. Zo verdween het opschrift ‘gratis’ van de bus en van de halteborden. Sowieso zullen we het gebruik van de centrumshuttle, goed blijven opvolgen. Desnoods nemen we bijkomende maatregelen.”

Het aangepaste traject bedient volgende haltes: Station – Katelijnestraat – Onze-Lieve-Vrouwekerk – Dijver – Molenbrug – Stadsschouwburg – Howest – Vlamingdam – Ezelstraat – Sint-Jakobsstraat – Wollestraat – Garenmarkt – Gentpoortstraat – Bargeweg – Kiss & Ride Station

De aangepaste dienstregeling wordt ingevoerd op 1 juli. De centrumshuttle rijdt elke dag tussen 7.00 en 19.00 uur en is steeds gratis. Elke halte wordt om de 25 minuten bediend. De shuttle is vlot toegankelijk dankzij een verlaagde instaphoogte, een oprijplaat, de brede deuropening en zowel visuele als auditieve halteaankondiging.

Voor de uurregeling, exacte stopplaatsen en meer informatie over de centrumshuttle kan men terecht op www.brugge.be/mobiliteit/duurzaam-verplaatsen/duurzaam-met-het-openbaar-vervoer/centrumshuttlebus.

Een aangepaste infobrochure ligt vanaf donderdag 27 juni ter beschikking in het Huis Van De Bruggeling. Bruggelingen die in de buurt van de nieuwe haltes wonen, ontvangen ook een brochure in hun brievenbus.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.