Home > Expresweg in Brugge sinds gisteren opnieuw volledig open voor verkeer

Expresweg in Brugge sinds gisteren opnieuw volledig open voor verkeer

Geschreven op 16 juli 2022 om 11:50 door Mario De Wilde

Sinds begin maart dit jaar plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen langs de Expresweg (N31) in Brugge. Op vrijdag 15 juli is de tweede van drie fases volledig afgerond. Na het bouwverlof start de aannemer met de laatste delen: tussen de Torhoutse Steenweg (N32) en de Koningin Astridlaan richting Kortrijk en tussen de Gistelse Steenweg (N367) en de Legeweg richting Zeebrugge. Tegen eind oktober zijn alle geluidsschermen geplaatst.

Tweede fase bijna afgerond
Het plaatsen van de nieuwe schermen gebeurt in verschillende fases om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te spreiden. De afgelopen maanden werd er gewerkt op twee ventwegen van de Expresweg: tussen de Legeweg en de Gistelse Steenweg (N367) richting Kortrijk en tussen de Torhoutse Steenweg (N32) en de Gistelse Steenweg (N367) richting Zeebrugge. Sinds vrijdag 8 juli staan de schermen op de ventweg richting Kortrijk op hun plaats. Vanaf vandaag, vrijdag 15 juli, zijn ook de schermen richting Zeebrugge compleet.

Derde en laatste fase vanaf begin augustus
Na het bouwverlof verplaatst de activiteit naar twee andere locaties op de Expresweg. Op dinsdag 2 augustus start de aannemer op de ventweg tussen de Gistelse Steenweg (N367) en de Legeweg richting Zeebrugge. Een week later, vanaf maandag 8 augustus, wordt gewerkt tussen de Torhoutse Steenweg (N32) en de Koningin Astridlaan richting Kortrijk. Op beide locaties werkt de aannemer tot eind oktober 2022. Langs de Expresweg staan ook nog enkele metalen frames zonder geluidsschermen. Hier worden in de loop van augustus ook de geluidsabsorberende panelen tussen geplaatst. Door leveringsproblemen kunnen de panelen dan pas geplaatst worden.

Ventwegen en fietspad afgesloten
De verkeershinder blijft ook in augustus ongeveer dezelfde als tijdens de vorige fases. Fietsers moeten een omleiding volgen naar het fietspad aan de overkant van de Expresweg. De ventwegen waar er gewerkt wordt zijn niet bereikbaar voor autoverkeer, er wordt een lokale omleiding aangeduid.

Beperkte hinder op Expresweg
Op de Expresweg zelf kan je het grootste deel van de werken gewoon doorrijden in beide richtingen. Op donderdag 18 augustus wordt er een rijstrook afgesloten richting Kortrijk, van 26 september tot 5 oktober beschikt het verkeer richting Zeebrugge over een rijstrook minder dan normaal. Deze timing is afhankelijk van het weer en de leveringsdatum van de nieuwe panelen.

Minder geluidshinder in Sint-Michiels en Sint-Andries
Uit metingen bleek dat de geluidsniveaus in de Brugse wijken Sint-Michiels en Sint-Andries op verschillende plekken hoger lagen dan de vooropgestelde grens van 60 dB. Om dat te verhelpen, onderzocht Wegen en Verkeer welke maatregelen nodig waren. Het resultaat van de studies: nieuwe schermen tussen de Legeweg en de Koningin Astridlaan aan beide kanten van de weg. Het bestaande scherm aan de Wittemolenstraat wordt ook nog enkele honderden meters verder doorgetrokken tot aan de Koning Albert I-laan. (Foto Groen Brugge)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.