Home > Expo ‘Verdwenen Zwinhavens’ verwelkomde vandaag 30.000ste bezoeker

Expo ‘Verdwenen Zwinhavens’ verwelkomde vandaag 30.000ste bezoeker

Geschreven op 7 oktober 2021 om 16:53 door Mario De Wilde

De expo “Verdwenen Zwinhavens” in het bezoekerscentrum van het Zwin Natuur Park mocht woensdagmiddag de 30.000e bezoeker ontvangen, sinds de opening begin juli. De eer viel te beurt aan Freddy Van Cauter en Jenny De Vriese uit Dendermonde. Het echtpaar ontving een boekenpakket uit de Zwinshop met onder meer het nieuwe boek over de Verdwenen Zwinhavens. Ze kregen het pakket overhandigd door gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, Ina Dewasch als directeur van het Zwin Natuur Park en een delegatie van de UGent.

De expo ‘Verdwenen Zwinhavens’ in het Zwin Natuur Park opende op 3 juli en loopt nog één maand, tot 7 november. Een nieuw boek vertelt het boeiende verhaal van de verdwenen Zwinhavens in woord en beeld, gebaseerd op het jarenlange archeologisch onderzoek van de UGent.

Succesvol project
Het project van de Verdwenen Zwinhavens is een succes. Naast al 30.000 bezoekers voor de expo blijkt ook de fietsroute een schot in de roos: de 4 outdoor en 2 indoor VR-kijkers werden in het totaal al meer dan 35.000 keer geraadpleegd sinds begin juli. De kijker in Brugge werd al 9.500 geactiveerd, beide kijkers in het Kijkcentrum van het Zwin Natuur Park maar liefst 9.700 keer. Ook de kijkers in Damme met 6.300, Monnikerede met 5.900 en Sluis met 4.000 zijn populair.
De Verdwenen Zwinhavens werd bovendien genomineerd voor de prestigieuze Europese erfgoedprijs ‘Heritage in Motion Awards’ en schopte het tot de shortlist van de beste 10 innovatieve erfgoedprojecten.

Nieuw boek
Intussen verscheen er ook een boek over De Verdwenen Zwinhavens, met nooit eerder uitgegeven tekst- en beeldmateriaal over de verborgen geschiedenis van de Zwinhavens in Damme, Monnikerede, Sint Anna ter Muiden, Sluis en Brugge. Het verhaal van de opkomst en ondergang van deze markante wereldhavens in de middeleeuwen krijg je verteld in 220 pagina’s. Het boek bevat ook meer dan 50 tips en bezienswaardigheden om de historische en groene Zwinstreek te beleven. Het boek is te koop (€ 24,90) in de Zwinshop, in het Tolhuis in Brugge, via shop.westtoer.be, in de Standaard Boekhandel, Boekhandel Dereyghere in Brugge en via de diensten toerisme van de gemeenten Knokke-Heist, Damme, Sluis en Musea Brugge.

Laatste kans voor expobezoek

De expo in het Zwin Natuur Park kan nog bezocht worden tot en met 7 november 2021. De bewegwijzerde fietsroute langs 5 virtual reality kijkers blijft bestaan tot oktober 2023 en kan ook met een gids worden afgelegd.

Meer info via www.verdwenen-zwinhavens.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.