Home > Expo MAGIS toont werk van de leerlingen van MAAK uit Knokke-Heist

Expo MAGIS toont werk van de leerlingen van MAAK uit Knokke-Heist

Geschreven op 1 februari 2024 om 10:32 door Mario De Wilde

Van 8 tot en met 25 februari 2024 vindt in Cultuurcentrum Scharpoord de Expo MAGIS plaats, een boeiende tentoonstelling met werk van de leerlingen van MAAK, Open Huis voor Kunsten.  MAGIS is een Latijns woord dat ‘meer’ of ‘groter’ betekent. Het is een kernbegrip in de ignatiaanse spiritualiteit en gaat over het streven naar meer diepgang, meer betrokkenheid en meer toewijding in alles wat we doen.

Met deze prikkelende term slaat MAAK niet alleen de brug naar Magie, het thema van de Dag van de Academies, maar ook naar de kern van dit Open Huis voor kunsten, dé plaats bij uitstek in Knokke-Heist waar kinderen, jongeren en volwassenen met een uiterst diverse achtergrond en ambitie in contact komen met kunst en cultuur.

Kunst voert hen mee in een wereld van schoonheid en mystiek. Kunst maken of beleven is dingen zien die anderen (nog) niet zien. Is tendensen voelen en vormgeven voordat ze er werkelijk zijn. Is heden met verleden en toekomst verbinden en dat materialiseren in een werk.  Leerlingen van verschillende leeftijden of profielen werken samen deze unieke tentoonstelling uit die ze met trots presenteren. Je ervaart hoe magisch hun artistieke verbinding is.

Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren van het Cultuurcentrum. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.