Home > Experience Day: zondag 24 maart culinaire en gastvrije ontmoeting bij VIVES in Brugge

Experience Day: zondag 24 maart culinaire en gastvrije ontmoeting bij VIVES in Brugge

Geschreven op 15 maart 2024 om 07:44 door Mario De Wilde

VIVES Studenten van de graduaatopleiding Logies-, Restaurant – en Cateringmanagement verwelkomen komende zondag de Culinaire Wedstrijd van Chaine du Rôtisseurs. Deze prestigieuze culinaire wedstrijden van de Chaine des Rôtisseurs, nl. de Jeune Rôtisseur en Jeune Sommelier zullen plaats vinden op zondag 24 maart vanaf 12u30 op de campus van Vives Brugge, Xaverianenstraat. In het kader van het praktijkonderwijs dat de graduaatsopleiding Logies-, Restaurant – en Cateringmanagement wil bieden, zullen hun studenten deze wedstrijd volledig organiseren en in goede banen leiden.

De LoReCA X Chaine Experience Day is een niet te missen gelegenheid waar veel culinairs te zien en te beleven valt. Iedereen is welkom om niet alleen de wedstrijden mee te volgen maar ook deel te nemen aan één van de vele andere activiteiten op de campus. An Winnepenninckx, opleidingshoofd van de graduaatsopleiding Logies-, Restaurant – en Cateringmanagement benadrukt zeer dankbaar te zijn met deze samenwerking tussen de opleiding en de Chaine des Rôtisseurs, een internationale vereniging voor horecaprofesionals en culinaire liefhebbers.

In het praktijkonderwijs waar deze opleiding garant voor wil staan, behoren zulke projecten tot ideale gelegenheden om studenten klaar te stomen voor een middelmanagementfunctie in de horeca door al doende te leren. De opleiding is dan ook zeer blij alle geînteresseerden te mogen uitnodigen voor deze culinaire hoogdag, waarbij studenten u voorzien van een drankje en een stralende glimlach van gastvrijheid.

– Op het grote scherm kunt u de wedstrijden volgen, met met muziek en animatie verzorgd door Jazzizo onder leiding van Dame de La Chaîne Heidi Louagie. Verwacht leuke muziek en interviews met bekende figuren uit de horeca. Bij de LoReCa-bar vindt u een selectie van dranken en versnaperingen tegen democratische prijzen. Geniet ook van de prachtige kunstwerken van Kurt Van Tendeloo.
– Om 13:00 uur begint stipt de Uitzonderlijke Masterclass “Israëlische wijnen” door Tal Sunderland Cohen. Tal Sunderland-Cohen is TheWine Ambassador, lid van The Circle of Wine Writers, Directeur van the Wine Guild of The United Kingdom en Honorary President van de Chaine des Rotisseurs. Deze niet te missen masterclass is gratis, maar registratie is vereist via deze link.
– Om 14:15 uur kan er deelgenomen worden aan de workshop aromatherapie voor de horeca door Dame de la Chaîne Anne Guffens.
Geurexperte en aromatherapeute Anne Guffens startte in 2009 haar zaak Begeuren en legt graag uit hoe geuren een belangrijke rol spelen in hotels en restaurants. Deze niet te missen masterclass is gratis, maar registratie is vereist via deze link.
– Om precies 15:00 uur begint de finale van de Jeune Sommeliers op het podium van de Aula Vives. De proclamatie van beide wedstrijden vindt plaats om 17:30 uur in de Aula van de Campus.
Foto: Vives Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.