Home > Exit KV Oostende na blamage thuis tegen OHL: 0-4. Volgend jaar tweede klasse

Exit KV Oostende na blamage thuis tegen OHL: 0-4. Volgend jaar tweede klasse

Geschreven op 15 april 2023 om 22:49 door Mario De Wilde

Omwille van blessurelast kregen de verdedigers Wylin en Medley bij KV Oostende een basisplaats. Brys, de bezoekende coach had enkel positieve selectieproblemen en stelde een zo sterk mogelijk elftal op voor de ultieme match tegen OHL. De eerste kans was voor de bezoekers maar Hubert ging goed plat op de schuiver van Al Tamari. Het eerste kwartier verliep gezapig met het meeste balbezit voor de Leuvenaars. Na een mooi uitgesponnen bezoekende aanval kon Schrijvers vanop afstand Hubert met een grondscherend schot te grazen nemen (0-1). De thuisploeg reageerde via Ndicka die de bezoekende doelman op zijn weg vond en met een poging van McGeehan. Aan de overzijde plaatste Schrijvers na Oostends balverlies de bal net naast verste paal. Met de rust in zicht verwerkte Opoku een hoekschop van Schrijvers in de tweede zone voorbij de hulpeloze Oostendse goalie (0-2). Ondanks veel goede wil kon de thuisploeg daar bitter weinig tegenover stellen, waardoor we de rust ingingen met een bijna onoverkomelijke 0-2 achterstand.
Thalhammer greep tijdens de rust in en bracht Atanga in voor Ndicka. De thuisploeg begon na een dramatische eerste helft met goede intenties aan het tweede deel van de partij maar kreeg reeds vrij vroeg de doodsteek wanneer Medley Al-Tamari haakte in de zestien. De Norre kende geen genade met de thuisploeg en stuurde Hubert naar de andere hoek maar ook naar 1B (0-3). De thuisploeg ontsnapte aan een vierde treffer wanneer Medley zich liet ringeloren maar Maertens en De Norre haalden de trekker niet over. Aan de overzijde kon McGeehan een voorzet van Medley niet binnentikken waarna invaller Atanga in de handen van de Cojocaru besloot. Thorsteinsson trapte voor Leuven in de handen van Hubert. Sakamoto, de meeste bedrijvige kustboy kwam dicht bij een eerredder maar besloot vanuit een scherpe hoek op de doelman, wat invaller Arase hem dit nadeed. Met het einde in zicht kwam Brecht Capon in de plaats van Medley. In de slotfase gooide Nsingi nog meer zout in de wonde met een vierde Leuvens doelpunt (0-4).

Doelpunten:21′ 0-1 (Schrijvers), 45′ 0-2 (Opoku), 57′ 0-3 (De Norre), 87′ 0-4 (Nsingi)
Gele kaarten: 26′ Dewaele