Home > Exit klooster. Vaccinatiecentrum van Wevelgem verhuist opnieuw naar Porseleinhallen

Exit klooster. Vaccinatiecentrum van Wevelgem verhuist opnieuw naar Porseleinhallen

Geschreven op 1 december 2021 om 17:47 door Mario De Wilde

Het vaccinatiecentrum keert midden december terug naar de Porseleinhallen. Dat heeft de gemeente beslist nu er een boosterprik komt voor de volledige bevolking en mogelijk ook kinderen tussen 5 jaar en 12 jaar zullen gevaccineerd worden. Die elementen en de huidige sanitaire toestand vragen om extra ruimte en capaciteit. Het klooster bleek de voorbije weken een goede locatie om te vaccineren. Er werd geopteerd voor dit gebouw, omdat op dat ogenblik enkel een boosterprik vooropgesteld werd voor plus-85-jarigen en mensen met een immuniteitsstoornis. Daarnaast was er de vraag naar socio-culturele infrastructuur in het kader van de versoepelingen.

Maar nu de brede bevolking opnieuw aan de beurt komt, bieden de Porseleinhallen meer ruimte, kan er meer geventileerd worden en kunnen ingeplande vaccinatiemomenten beter gerespecteerd worden. Dat zal nodig zijn om de rest van de inwoners op een veilige manier te ontvangen. “We spelen hiermee ook in op de mogelijke vaccinatie van de 5 tot 11-jarigen. Die zullen niet alleen komen, dus moeten we extra ruimte voorzien voor de begeleiders zodat het vaccinatieprogramma in alle comfort kan plaatsvinden”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve.

Wevelgem houdt ook rekening met nieuwe varianten die mogelijk nog besmettelijker, wat kan leiden tot bijkomende strengere maatregelen. Bovendien worden de Porseleinhallen door de beperkende maatregelen vanuit het federaal Overlegcomité opnieuw minder bevraagd voor socio-culturele activiteiten. Een terugkeer naar de Porseleinhallen, waar ongeveer 93 procent van de volwassen bevolking langsging voor hun eerste vaccins, is dan ook een logische stap.

Eerder
Van februari tot midden oktober werden de Porseleinhallen ingericht als vaccinatiecentrum. Daarna werd beslist om een nieuwe locatie te zoeken en de Porseleinhallen terug open te stellen voor socio-culturele activiteiten. Vanaf 9 november werden de derde prikken voor 65-plussers en risicopatiënten gezet in het voormalige klooster. Ook voor de eerste prikken kon iedereen die nog een vaccin wenste terecht in het klooster.

Timing
Het vaccinatiecentrum in de Porseleinhallen zal midden december in gebruik genomen worden en dit voor een periode van minstens drie maanden, tot midden maart. Het klooster blijft vrij zodat het gebouw in een latere fase, wanneer er terug minder lijnen nodig zijn, opnieuw kan gebruikt worden. Op die manier komen de Porseleinhallen opnieuw ter beschikking bij de heropstart van socio-culturele activiteiten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.