Evelyn Vandermeersch (Restaurant Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle) nieuwe ‘Lekkere Westen’-chef
Het provinciebedrijf Westtoer zet onder de noemer Het Lekkere Westen gastronomie in de kijker. Liefst 170 chefs pakken uit met de culinaire rijkdom van onze regio. Eén daarvan is ladychef Evelyn Vandermeersch in haar restaurant Kapelle in het landlijke en pittoreske Sint-Pieters-Kapelle. Het is een gekend fenomeen, de Westvlaamse chefs staan niet alleen borg voor hun lekkere keuken, maar pakken tegelijk uit met de beste streekproducten. “De culinaire rijkdom van onze provincie is groot en zijn een belangrijke troef voor ons toerisme”, stelt Sabien Lahaye-Batthieu, voorzitter Westtoer, die samen met het bestuur dit jaar 38 nieuwe Lekkere Westen-Chefs voorstelde. Eén daarvan is Evelyn Vandermeersch, lady chef en uitbaatster van restaurant Kapelle. “Ja, ik kreeg het koken en bedienen met de paplepel toegekend van mijn ouders, eigenaars van restaurant La Tulipe in Middelkerke”, zegt Evelyn, na vier jaar samen met haar ouders aan de stoof en in de zaal in Middelkerke, nu al zestien jaar in eigen zaak in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Goed voor twintig jaar culinair plezier.
COTE A L’OS SPECIALITEIT
Het hoeft geen betoog, Evelyn Vandermeersch is bijzonder opgetogen met de erkenning al Lekkere Westen-Chef. Zij bevindt zich in uitstekend gezelschap, allemaal beloftvolle lui die onze provincie in het algemeen en de kust in het bijzonder naar voor schuiven als culinair paradijs. “Het betekent voor ons een extra stimulans om op dezelfde wijze verder te werken en onze streekproducten met liefde te bereiden en naar voor te schuiven. Onze specialiteit is de côte à l’os met extra veel aandacht voor de seizoensproducten”, stelt Evelyn, bijgestaan door haar rechterhand Ibe, die tegelijk geniet van de promotie tot Lekker Westen-Chef. (Georges Keters)
Restaurant KAPELLE, Diksmuidestraat 68, 8433 Sint-Pieters-Kapelle, 059 27 84 34 en 0476 69 43 12