Home > Evelyn Vandermeersch (Restaurant Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle) nieuwe ‘Lekkere Westen’-chef

Evelyn Vandermeersch (Restaurant Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle) nieuwe ‘Lekkere Westen’-chef

Geschreven op 9 maart 2022 om 13:44 door Mario De Wilde

Het provinciebedrijf Westtoer zet onder de noemer Het Lekkere Westen gastronomie in de kijker. Liefst 170 chefs pakken uit met de culinaire rijkdom van onze regio. Eén daarvan is ladychef Evelyn Vandermeersch in haar restaurant Kapelle in het landlijke en pittoreske Sint-Pieters-Kapelle. Het is een gekend fenomeen, de Westvlaamse chefs staan niet alleen borg voor hun lekkere keuken, maar pakken tegelijk uit met de beste streekproducten. “De culinaire rijkdom van onze provincie is groot en zijn een belangrijke troef voor ons toerisme”, stelt Sabien Lahaye-Batthieu, voorzitter Westtoer, die samen met het bestuur dit jaar 38 nieuwe Lekkere Westen-Chefs voorstelde. Eén daarvan is Evelyn Vandermeersch, lady chef en uitbaatster van restaurant Kapelle. “Ja, ik kreeg het koken en bedienen met de paplepel toegekend van mijn ouders, eigenaars van restaurant La Tulipe in Middelkerke”, zegt Evelyn, na vier jaar samen met haar ouders aan de stoof en in de zaal in Middelkerke, nu al zestien jaar in eigen zaak in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Goed voor twintig jaar culinair plezier.
COTE A L’OS SPECIALITEIT
Het hoeft geen betoog, Evelyn Vandermeersch is bijzonder opgetogen met de erkenning al Lekkere Westen-Chef. Zij bevindt zich in uitstekend gezelschap, allemaal beloftvolle lui die onze provincie in het algemeen en de kust in het bijzonder naar voor schuiven als culinair paradijs. “Het betekent voor ons een extra stimulans om op dezelfde wijze verder te werken en onze streekproducten met liefde te bereiden en naar voor te schuiven. Onze specialiteit is de côte à l’os met extra veel aandacht voor de seizoensproducten”, stelt Evelyn, bijgestaan door haar rechterhand Ibe, die tegelijk geniet van de promotie tot Lekker Westen-Chef. (Georges Keters)
Restaurant KAPELLE, Diksmuidestraat 68, 8433 Sint-Pieters-Kapelle, 059 27 84 34 en 0476 69 43 12

 

4 reacties

Ann Stellamans
Geschreven op 2022-03-09 14:42:59
Dikke proficiat. Evelyn je bent niet alleen een fantastische kok maar ook een hele goeie werkgever en vriendin voor onze dochter Ibe. Jullie bereiden de gerechten met een glimlach en dat voel je wanneer je bij jullie komt eten. Altijd fijn en super lekker. Doe zo voort! Mama van Ibe
Ibe herpoel
Geschreven op 2022-03-09 14:41:05
Dikke proficiat !! Ik ben trots om Evelyn haar rechterhand te zijn. Op nog vele jaartjesss
Christa Cappelle
Geschreven op 2022-03-09 14:15:52
Dikke proficiat, Lady Chef… doe zo verder. Dikke zoen van je mama
Vandermeersch Rik
Geschreven op 2022-03-09 14:10:15
Proficiat aan onze dochter met haar promotie tot Western Chef. Het toont aan met welke ambitie ze wil verder doen. Doe zo voort. Papsi en Mamsi.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.