Home > Eva Maria Bouillon en Jan Van Brugghe winnaars Brugse Stedelijke Culturele Raad

Eva Maria Bouillon en Jan Van Brugghe winnaars Brugse Stedelijke Culturele Raad

Geschreven op 22 december 2023 om 09:23 door Mario De Wilde

Gisteravond reikte de Stedelijke Culturele Raad van Brugge twee prijzen uit in de salons van het stadhuis. De aanmoedigingsprijs voor Nieuw/Jong Cultureel Talent ging naar Eva Maria Bouillon. Zij werd in 1997 geboren te Brugge en behaald een Bachelordiploma in Beeldende Kunst en fotografie aan de LUCA School of Arts te Brussel en een masterdiploma met grote onderscheiding in 2020. De winnaar ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl, resulterend in aangrijpende videowerken waarin tijd, herinneringen en familie een belangrijke rol spelen.
Naast de artistieke praktijk is de winnaar ook actief als (co)curator en producent van tentoonstellingen o.a. in Brugge. De winnares werd eind 2022 genomineerd en geselecteerd voor ‘.tiff” van het fotomuseum in Antwerpen. Hierbij worden 10 beloftevolle kunstenaars met een Belgische connectie meegenomen op een traject van één jaar waar ze verschillende kansen krijgen om hun werk te presenteren aan een internationaal professioneel publiek en tentoon te stellen in de .tiff groepstentoonstelling in 2023. Ook de nominatie van de werken voor “Futures”, het Europees platform dat opkomende fotografie talenten verbindt getuigt van de hoge kwaliteit van het werk van deze beloftevolle kunstenares. De winnaar krijgt naast de eeuwige roem, een mooie award ook een aanmoedigingsbudget.

De Prijs van de Stedelijke Culturele Raad is dit jaar voorbehouden aan een persoon. Deze persoon krijgt de prijs omwille van zijn of haar verdienste aan de Culturele uitstraling van Brugge of omwille van een uitzonderlijke prestatie in het voorbije werkjaar. En het was Jan Van Brugghe die deze prijs in de wacht sleepte. Jan gaat naar huis met een award, een geldprijs en uiteraard ook de eeuwige roem. De winnaar was een erg gewaardeerde leerkracht bij de Frères in Brugge. In de jonge jaren heeft de winnaar gedanst en mede verantwoordelijkheid gedragen voor het befaamde Brugse Ballet Olivia Geerolf. Met meer dan 40 jaar op de teller als voorzitter en inspirator van Davidsfonds, voorzitter van het 11-Juli- comité Brugge van 1990 tot 2017 en nog steeds bestuurslid en betrokken bij de jaarlijkse 11-Juli-viering. Tevens jarenlang mede-coördinator van de Heilig Bloedprocessie.

Een trotse Piet De Langhe, voorzitter van de Stedelijke Culturele Raad: ” We kunnen stellen dat Kerst in Brugge nooit meer hetzelfde is geweest na de initiatieven voor ’n echte Kerst in Brugge. De uitreiking net vóór Kerstmis kon dus niet toepasselijker zijn. De winnaar is al heel lang erg actief in het culturele leven van onze stad maar ook zeer sociaal geëngageerd als coördinator van Poverello Brugge en dit reeds meer dan acht jaar.”

Op de foto zie je de winnaars samen met Piet De Langhe, voorzitter Stedelijke Culturele Raad en de leden van het Dagelijks Bestuur alsook Burgemeester De fauw en Schepen van Cultuur Nico Blontrock

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.