Home > Europees kampioen Koen Naert maakt zijn Brugse rentree ‘naast de deur’

Europees kampioen Koen Naert maakt zijn Brugse rentree ‘naast de deur’

Geschreven op 9 oktober 2018 om 15:43 door Mario De Wilde

Op zondag 21 oktober is Brugge in de ban van de loopsport. Tijdens de Generali Great Bruges Marathon veroveren duizenden lopers de prachtige binnenstad en omgeving. Onder meer thuisloper en Europees kampioen Koen Naert komt aan de start. Naert zal deelnemen aan de halve marathon. Inschrijven is nog mogelijk! Voor Naert wordt het zijn eerste en enige wegwedstrijd in België na zijn Europese titel in Berlijn. Vorig jaar won Naert de halve marathon in 1u05’07”. ‘Ik kijk enorm uit naar mijn deelname aan de halve marathon. Ik ben terug volop aan het opbouwen naar mijn volgende grote doelen in het voorjaar van 2019. De Generali Great Bruges Half Marathon past perfect in mijn schema. Dat de aankomst op amper 7 km van mijn deur ligt maakt het extra speciaal. Ik verwacht heel wat familie en supporters op de markt”, aldus Naert. Brugge heeft amper nog geheimen voor Naert, maar toch wacht ook hem een verrassing op 21 oktober. “Ik nam al tweemaal deel aan Dwars door Brugge en vorig jaar dus aan de halve marathon. Dit jaar heeft het parcours echter een kleine make-over ondergaan. Ik ben enorm benieuwd naar het vernieuwde parcours.”

BONT INTERNATIONAAL GEZELSCHAP

De Generali Great Bruges Marathon wordt een internationaal loop- en wandelfeest. Er schreven zich al deelnemers in uit maar liefst 27 landen. De Fransen, Britten en Nederlanders spannen (naast de Belgen) de kroon, maar ook deelnemers uit onder andere de Filippijnen, Mexico, Canada en Japan schreven zich al in. Heel de wereld geniet op 21 oktober met andere woorden van het prachtige Brugge op een straffe sportieve manier.

Ondertussen staat de inschrijvingsteller al op meer dan 5000 deelnemers. Ongeveer de helft daarvan start in de halve marathon. Met ongeveer 500 deelnemers is ook de nieuwe Family Walk van 8 km een schot in de roos.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Start Generali Great Bruges Marathon : 9u

Start Generali Great Bruges Half Marathon : 10u

Start Generali Great Bruges Half Marathon Walk: 10u15

Star Generali Family Walk 8K: 10u30

Start: Dijver
Finish: Markt

Alle info en inschrijvingen via www.generaligreatbrugesmarathon.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.