Home > Essevee vervolledigt sportieve staf met Patrick Asselman en Govert Quintyn

Essevee vervolledigt sportieve staf met Patrick Asselman en Govert Quintyn

Geschreven op 31 mei 2022 om 20:17 door Mario De Wilde

Na de aanstelling van hoofdcoach Mbaye Leye verwelkomt Essevee ook Patrick Asselman (53) en Govert Quintyn (39) als nieuwe gezichten in de sportieve staf. Gianny De Vos, Kenny Santy en Jarno Devleeschauwer vervolledigen de staf. Net zoals bij Standard wordt Patrick Asselman de assistent trainer van Mbaye Leye. De 53-jarige Liedekerkenaar brengt, na samenwerkingen met Johan Boskamp, Emilio Ferrara en Michel Preud’homme, heel wat ervaring mee naar de Gaverbeek. Als video-analist en assistent-trainer werkte hij onder andere reeds voor OH Leuven, FCV Dender, Standard en de beloften van RSC Anderlecht.

Govert Quintyn wordt de nieuwe physical coach binnen de sportieve staf van Essevee. De 39-jarige docent bij Voetbal Vlaanderen zal ernaar streven om, aan de hand van moderne methodieken, de fysieke capaciteiten van de A-kern naar een hoger niveau te tillen. Ook de integratie van een nieuwe structuur van periodisering op basis van HIIT staat hoog op de agenda bij de stichter van ‘Blessurepreventiecoach Voetbal’ en ‘Association Physical Coaches Football’.

Gianny De Vos (keeperstrainer), Kenny Santy (video-analist) en Jarno De Vleeschauwer (performance coach) blijven op post en vervolledigen de sportieve staf van Essevee. Essevee neemt ook afscheid van Timmy Simons en Davy De fauw. Met beiden is de voorbije weken zonder resultaat overlegd over een nieuwe functie binnen Essevee. Zulte Waregem bedankt Timmy en Davy voor hun inzet tijdens de voorbije jaren en wenst hen veel succes in hun verdere sportieve loopbaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.