Home > Essevee verstevigt financiële structuur met drie West-Vlaamse aandeelhouders

Essevee verstevigt financiële structuur met drie West-Vlaamse aandeelhouders

Geschreven op 29 januari 2021 om 15:40 door Mario De Wilde

De nv Grensverleggend, de vennootschap achter voetbalclub SV Zulte Waregem, krijgt vers kapitaal en komt volledig in handen van 3 Vlaamse ondernemers: Tony Beeuwsaert, Philippe Detaellenaere en Franck Tijtgat. Daarmee krijgt Essevee een vereenvoudigde structuur, de regionale verankering wordt verstevigd én de financiële slagkracht van de club wordt hersteld. Carl Ballière blijft voorlopig voorzitter van de club. Het is geen geheim dat SV Zulte Waregem zich in het kader van Essevee 2.0 verder wil ontwikkelen als een sterk verankerde Vlaamse club. Ook al komen steeds meer Belgische clubs in handen van buitenlandse investeerders, de regionale verankering zit in het DNA van Essevee. Het extra kapitaal en een meer geconcentreerd aandeelhouderschap, mogen dan ook gezien worden als een duidelijk signaal.

De Corona-crisis hakte stevig in op de inkomsten van de club en dat zorgde voor een negatief resultaat tijdens het voorbije boekjaar. Met deze ingreep, zet Zulte Waregem opnieuw orde op zaken. Hoofdaandeelhouder van Essevee blijft Tony Beeuwsaert, eigenaar van onder anderen verlichtingsspecialist TAL. “Ik wil als ondernemer, maar ook als voetbalsupporter mijn engagement voor deze club onderstrepen. We hebben hier al veel fijne momenten beleefd in Waregem en ik wil er alles aan doen om dat ook in de toekomst mogelijk te maken” zegt Beeuwsaert.  Naast Tony Beeuwsaert blijven zowel Philippe Detaellenaere van DL Chemicals en Franck Tijtgat van het Asfaltbedrijf Tijtgat aan boord als aandeelhouders. “Essevee zal altijd een familieclub blijven met een warm hart voor de sport en uiteraard voor onze supporters. Maar we zijn tegelijk een modern bedrijf dat gedragen wordt door stevige partnerships” voegt CEO Eddy Cordier eraan toe.

Carl Ballière blijft tijdelijk voorzitter van SV Zulte Waregem. Hij wordt ook één van de leden in de nieuwe Raad van Bestuur van de vzw SV Zulte Waregem, samen met Maryline Detaellenaere, Michiel Beeuwsaert, Matthias Tijtgat en de drie aandeelhouders. De vzw Grensverleggend is de stuwende kracht achter de jeugdacademie met o.a. het dames- en G-voetbal. Met een mix van ervaring en jonge krachten wil ook Essevee verder investeren in de toekomst van onze gereputeerde jeugdacademie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.