Home > Essevee krijgt zware pandoering van 2-6 van efficiënt KAA Gent

Essevee krijgt zware pandoering van 2-6 van efficiënt KAA Gent

Geschreven op 12 maart 2023 om 23:18 door Mario De Wilde

Op speeldag 29 in de Jupiler Pro League ontving Essevee KAA Gent in de Elindus Arena. Een verslag van de doelpuntrijke wedstrijd lees je hier. Na twee minuten voetballen kan Essevee voor een eerste keer dreigen. Na wegglijden van Ngadeu komt Vossen in balbezit. Hij speelt Gano op het goede moment aan, maar zijn poging verdwijnt in de tribunes. De eerste kans van de wedstrijd is een feit.

Essevee maakt meteen duidelijk dat het de drie punten in Waregem wil houden. Na 6 minuten opnieuw een grote kans voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie krijgt Ciranni wat ruimte op de rechterflank. Met een gemeten voorzet vindt hij het hoofd van Vossen. Zijn kopbal gaat nipt naast het doel van Nardi.

Essevee is veruit de gevaarlijkste ploeg in het openingskwartier. Miroshi rukt op en met een heerlijke voorzet vindt hij opnieuw Vossen. Zijn kopbal gaat net naast. Opnieuw een serieuze waarschuwing voor de Buffalo’s.

De bezoekers kunnen geen vuist maken, terwijl onze Boeren goed voetballen en kansen afdwingen. Nu is het Rommens die de bal oppikt en zich op gang trekt richting de zestien. Hij speelt Fadera aan, maar zijn schot vanuit een scherpe hoek veroorzaakt geen problemen voor Nardi.

Na een halfuur voetballen komen de Buffalo’s voor het eerst opzetten. Na mistasten van Fila kan Orban ongehinderd uithalen. Zijn strak schot schuift voorlangs de kooi van Bossut. Tegen de gang van het spel in staat het na 36 minuten 0-1 voor de bezoekers. Piatkowski schildert de bal op het hoofd van De Sart. Hij kopt de bal knap in de rechter bovenhoek, buiten het bereik van Bossut. Essevee moet achtervolgen.

Gent drukt door en net voor rust maakt Castro-Montes er 0-2 van. Samoise krijgt de bal bij Orban, die op zijn beurt Castro-Montes aanspeelt. Hij aarzelt niet en met een fraaie trap van net buiten de zestien verdubbelt hij de voorsprong. Bossut is voor een tweede keer geklopt.

Essevee beseft dat het stevig aan de bak moet om nog iets te rapen. Na 5 minuten in de tweede helft kan Derijck ongehinderd de hoekschop van Rommens tegen de netten koppen. Het staat 1-2! De vreugde is van korte duur want een minuut later kan Orban profiteren van een misverstand tussen Sormo en Bossut. Hij maakt er 1-3 van.

Onze Boeren laten het hoofd niet zakken en gaan opnieuw op zoek naar de aansluitingstreffer. Zinho Gano zorgt meteen voor gevaar door de heerlijke voorzet van Brüls vol op de lat te trappen. Enkele minuten later is Gano er opnieuw. Dit keer stuit hij met zijn kopbal op de Gentse verdediging.

In minuut 65 maakt Jelle Vossen er verdiend 2-3 van. Brüls stuurt de ingevallen Ndour diep die de bal strak voor doel brengt. Vossen devieert de voorzet knap voorbij Nardi. Het lijkt opnieuw een wedstrijd te worden, maar toch slaagt Essevee er niet in om deze stand lang op het scorebord te houden. Drie minuten later maakt Orban er met een heerlijke vrije trap 2-4 van. Opnieuw twee doelpunten verschil, opnieuw Gift Orban met de treffer.

De Buffalo’s lijken volledig onder stoom te komen. Een kwartier voor het einde maakt Orban er 2-5 van. De ingevallen Fofana ontfutselt Fila de bal en bereikt de achterlijn. Hij vindt de vrijstaande Orban die simpel zijn derde van de middag kan binnentikken. De Nigeriaanse spits kan er maar geen genoeg van krijgen. In minuut 82 maakt hij de afstraffing compleet door er 2-6 van te maken. Dat is ook meteen de eindstand van de wedstrijd.