Home > Erkende vluchtelingen op bezoek bij Roeselaarse bedrijven

Erkende vluchtelingen op bezoek bij Roeselaarse bedrijven

Geschreven op 29 november 2018 om 18:48 door Mario De Wilde

Deze middag ging vind! met een kleine groep erkende vluchtelingen op bezoek in enkele bedrijven in de regio om hen zo kennis te laten maken met de job inhoud en de bedrijfscultuur, met aansluitend een selectiegesprek met de HR-verantwoordelijken. Deze ‘Jobroad dag’ is de afsluiter van een traject van enkele weken, met als doelstelling om personen met een migratieachtergrond aan een vaste job te helpen en zo hun integratieproces te versnellen.

Twee jaar geleden opgestart
Jobroad is een project dat in 2016 in Roeselare door Accent werd opgestart, met als doelstelling anderstalige nieuwkomers met een niet EU-migratieachtergrond (asielzoekers, erkende vluchtelingen…) te begeleiden naar een vaste job. Een job zorgt er immers voor dat hun integratie heel wat sneller verloopt. We laten werkgevers kennismaken met een nieuwe, minder gekende doelgroep kandidaten en begeleiden hen in het vinden van nieuwe medewerkers voor technische functies. Partners zijn Voka, VDAB, VBO, OCMW, Groep Intro, SBS en het VFU. Ondertussen is Jobroad actief in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.
In West-Vlaanderen heeft ongeveer 21% van de werkzoekenden een migratieachtergrond en raken maar liefst 44.000 vacatures niet ingevuld. Vandaar dat we hier de nodige aandacht aan willen schenken.
In een eerste fase werden de deelnemende bedrijven voorgesteld aan de diverse partners van Jobroad (trajectbegeleiders, OCMW, VDAB…). vind! werkte hiervoor samen met de firma Voestalpine Sadef in Gits (www.sadef.com). Andere deelnemende bedrijven waren VDL, Engie Fabricom, Golfkarton Soenen, Turbo Trucks en Barias.

Sollicitatiegesprek
In een tweede fase werden de voorgestelde kandidaten gescreend door vind! en Accent. Kim Eerebout, Communicatie Talent: “Een HR-consulent van vind! nam een volledige dag interviews af in het Welzijnshuis in Roeselare. Ten slotte gingen we op de Jobroad dag een hele dag op pad met alle kandidaten voor een rondleiding bij de deelnemende bedrijven. De kandidaten werden vooraf per bedrijf ingedeeld in groepen naargelang hun kennis, competenties en interesses. Na de rondleiding verzamelde iedereen in het Welzijnshuis te Roeselare. Hier kregen de bedrijven de kans om de kandidaten kort te spreken tijdens een sollicitatiegesprek en daarna een voorstel doen tot samenwerking.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.