Home > Eregemeenteraadslid Bernard Lust (89) van Koksijde overleden

Eregemeenteraadslid Bernard Lust (89) van Koksijde overleden

Geschreven op 11 januari 2024 om 11:08 door Mario De Wilde

Met verslagenheid deelt het gemeentebestuur van Koksijde het overlijden mee van eregemeenteraadslid Bernard Lust. Van 1995 tot en met 2006 zetelde Bernard in de gemeenteraad. Daarnaast was hij ook jarenlang (1959-1994) directeur van onze dienst voor Toerisme. Een belangrijke functie in een kustgemeente. Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Bernard was heel geëngageerd. Hij was een boegbeeld van de gemeente en werd enorm geapprecieerd voor zijn onvoorwaardelijke inzet op toeristisch vlak. Lange tijd was hij de drijvende kracht achter de bloemenstoet samen met Wardje Leys, diensthoofd Groen. Hij was ook voorzitter van de kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk, voorzitter en bestuurslid van ziekenzorg CM in Koksijde en hij was dan ook nog eens lid van de algemene vergadering van hotelschool Ter Duinen. We blijven Bernard herinneren als een actief lid van onze gemeenschap, een man met het hart op de juiste plaats.”

Uitbouw van de dienst Toerisme

Samen met Bert Bijnens vormde toeristisch directeur Bernard Lust een onafscheidelijk duo voor de uitbouw van de gemeentelijke toeristische diensten. Zo brachten ze samen enkele historische publicaties over Koksijde. Als één van de eerste toeristische gemeenten uit de streek bracht Koksijde ook heel wat publicaties uit om actieve vakantiebeleving te promoten. Heel wat wandel – en fietspaden werden uitgestippeld en veel van deze fiets- en wandelpaden werden zelfs door Westtoer overgenomen.

Bernard droeg stiptheid hoog in het vaandel. Bij de organisatie van plechtigheden of feestelijkheden werden alle draaiboeken tot in de puntjes doorgenomen en meestal liep alles, met vooral oog voor de etiquette, zoals voorzien.

Binnen de gemeente was Bernard Lust ook voorzitter van de Vriendenkring. Binnen de vriendenkring werden heel wat plezante zaken op getouw gezet. Zo was de jaarlijkse tweedaagse uitstap naar de Ardennen een voltreffer en werd op sportief gebied heel wat afgelachen… de ploeg werd zelfs gesponsord door Cercle Brugge.

Politieke carrière

Na zijn carrière als directeur van de toeristische dienst van de gemeente Koksijde trok Bernard Lust in 1994 zijn politieke schoenen aan en trad toe tot de CVP, nu CD&V, van burgemeester Henri Dewulf. Als bestuurslid van de CD&V werd hij op 15 maart 1998 plaatselijk voorzitter. Een functie die hij op 21 november 2004 overliet aan Albert Serpieters. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 werd Bernard Lust rechtstreeks verkozen tot raadslid. Ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 kon hij een zitje in de raad bemachtigen. Als CD&V-er zette Bernard Lust zich in voor de plaatselijke middenstand en volgde uiteraard met argusogen de toeristische ontwikkeling van de gemeente.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.