Home > Ereburger Willem Vermandere onthult deze namiddag beeld én panoramakader in Lauwe

Ereburger Willem Vermandere onthult deze namiddag beeld én panoramakader in Lauwe

Geschreven op 27 augustus 2022 om 10:54 door Mario De Wilde

“Dit weekend is het feestweekend in en rond Het Applauws in Lauwe met een zeer gevarieerde programma in het kader van Boulevard Solar. Het moment om ook onze ereburger Willem Vermandere in de kijker te zetten met een ‘dubbelslag’,” zegt schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

Beeld van Willem

Het beeldhouwwerk in Bourgondische kalksteen ‘Aan de Leie’ was onderdeel van de tentoonstelling ‘Voortdoen’ met werk van Willem Vermandere in de zomer van 2021. Schepen Vanryckegem: “Nu kopen wij met de Stad Menen het kunstwerk aan om het een permanente plaats te geven aan Het Applauws in Lauwe, vlakbij de Leie. Onze ereburger Willem Vermandere groeide immers op in Lauwe en speelde als kind vaak aan de Leie. Het jaagpad, tussen Kortrijk en Lauwe, werd vereeuwigd in zijn klassieker ‘Blanche En Zijn Peird’.”

Panoramakader voor Willem

Wie vanaf het kunstwerk het pad langs de Leie volgt, zal daar aan de oever ook een panoramakader ontdekken. Dat biedt het favoriete zicht van Willem Vermandere op de Leie en bevat ook de tekst van het lied dat voor eeuwig verbonden zal blijven aan Lauwe en de Leie.

“Het verheugt me enorm dat twee van mijn bevoegdheden Cultuur en Onderwijs hier samenkomen. Het panoramakader werd namelijk ontworpen en geproduceerd door een school van eigen bodem, het VTI Sint-Lucas. Het is de bedoeling dat wij in samenwerking met de school voor al onze ereburgers een panoramakader realiseren, twee kaders per jaar. Zo krijgt ok Jozef Deleu dit najaar nog zijn panoramakader in Rekkem”, besluit een tevreden schepen Vanryckegem. Willem Vermandere zal deze namiddag om 14 uur aanwezig zijn bij de onthulling van het kunstwerk en het panoramakader

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.