Home > Er komt opnieuw een volwaardige ‘Op naar Dwars door Brugge’ op zondag 8 mei

Er komt opnieuw een volwaardige ‘Op naar Dwars door Brugge’ op zondag 8 mei

Geschreven op 21 januari 2022 om 11:14 door Mario De Wilde

In deze coronatijden nog meer dan anders hebben de sportende Bruggelingen nood aan een doel. Daarom lanceren de Stad Brugge en Howest opnieuw het project ‘Op naar Dwars door Brugge’ voor lopers van alle niveaus die zich op een professionele manier willen klaarstomen voor Dwars door Brugge 2022 die plaatsvindt op 8 mei.

‘Het opzet is om mensen die gebrek aan tijd of motivatie hebben voor een gedegen voorbereiding persoonlijk te begeleiden. Concreet krijgen ze vanaf midden maart tien op maat gemaakte looplessen om hen klaar te stomen voor Dwars door Brugge’, verduidelijkt schepen voor sport Franky Demon. Net als vorig jaar wordt er gewerkt met loopbuddy’s, waarbij lopers dus letterlijk aan elkaar gekoppeld worden om op die manier duo trainingen af te werken. Omdat veel mensen door de coronacrisis sowieso al met een loopbuddy aan de slag gingen, wordt er geopteerd om in een bubbel van vier te lopen, dus twee studenten per twee deelnemers. Wie zich alleen inschrijft wordt automatisch gepartnerd aan iemand anders, om zo het lopen aangenamer te maken.

Concreet wordt er gestart met een intakegesprek, waarbij het startniveau en het doel van de deelnemers bepaald wordt. En die gaan van het uitlopen van de 5km-loop over het mikken op een bepaalde tijd in de 5km-loop tot de voorbereiding op de 15km-loop.

Verder ook nog een loopproef, gezamenlijke loopsessies in kleine groepjes en workshops over voeding, stretching, … Op basis van het intakegesprek wordt een trainingsschema van tien weken op maat uitgewerkt. Gedurende die periode vervullen de studenten van Howest de rol van personal coach.
‘Op verschillende tijdstippen en locaties, naargelang de wensen van de deelnemers nemen de coaches hun lopers wekelijks verschillende keren op sleeptouw. Slotstuk van het project is natuurlijk deelname aan de wedstrijd zelf’, zegt Demon.

Info en inschrijven via www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge en kan nog tot en met 18 februari. Voor het volledige aanbod betaal je veertig euro, het ticket voor de wedstrijd en verzekering inbegrepen. Verdere timing is een infomoment op 23 februari en de eerste les op 16 maart. Dit project is trouwens een onderdeel van #Bruggebeweegt, een structurele samenwerking tussen Stad Brugge en Howest waarbij studenten worden ingezet om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen.

#BruggeBeweegt #BruggeSport #SportersBelevenMeer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.