Home > Er komt opnieuw een Kasteel van Sinterklaas in Brugge

Er komt opnieuw een Kasteel van Sinterklaas in Brugge

Geschreven op 3 september 2020 om 18:43 door Mario De Wilde

Kasteel van Sinterklaas Brugge opent in het najaar opnieuw zijn deuren, met bijkomende veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus COVID-19. Schepen Nick Blontrock blikt vooruit: “Het wordt opnieuw een magisch moment.” Wat als … iedereen een kijkje zou kunnen nemen in het magische kasteel van Sinterklaas? Nick Blontrock: “Dat was het idee. Een kasteel, gethematiseerd naar de leefwereld van de Pieten en Sinterklaas, waarbij onze bezoekertjes onderdeel worden van een meeslepend verhaal. Dankzij de ongelofelijke bezieling en passie van onze enthousiaste vrijwilligers creëren we samen een magisch moment voor veel bezoekertjes.” Zo’n 75 vrijwilligers engageren zich jaarlijks voor Kasteel van Sinterklaas Brugge.

“Zelfs in de zomermaanden zijn enkele vrijwilligers druk bezig met het inpakken van cadeautjes en het vullen van jute zakken. Maar er is bijvoorbeeld ook een vrijwilliger die alle kostuums repareert”, zegt Nick. “Zonder vrijwilligers zou het niet lukken, want onze organisatie heeft geen subsidies of grote sponsorinkomsten.”

Het is een bijzondere tijd. Naar aanleiding van het coronavirus COVID-19 zijn er een aantal maatregelen om een bezoek helemaal veilig te laten verlopen. Nick Blontrock: “De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is prioritair. Om een veilige en vlotte doorstroming van onze bezoekers te garanderen is er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. De Pieten en Sinterklaas verwelkomen iedereen op veilige afstand en met enkele bijkomende veiligheidsmaatregelen.” Details via kasteelvansinterklaas.be/coronavirus.

“We organiseren extra openingsdagen en een nieuwe activiteit voor de allerkleinsten: voorleesverhaaltjes. Na een dagje rennen en vliegen brengen Huispiet en Toverpiet rust voor het slapengaan”, zegt Nick. “Bij de rondleiding wordt jong en oud opnieuw onderdeel van een meeslepend verhaal. Het wordt opnieuw een magisch moment.”

Het kasteel wordt geopend van vrijdag 27 november tot en met zondag 6 december. De rondleidingen op vrijdag 27 november en vrijdag 4 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekdagen (maandag 30 november, dinsdag 1 december, woensdag 2 december en donderdag 3 december) zijn er voorleesverhaaltjes met Huispiet en Toverpiet. Op weekenddagen (zaterdag 28 november, zondag 29 november, zaterdag 5 december en zondag 6 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon, een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een veilige en optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online ticketverkoop start op donderdag 15 oktober om 20 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.