Home > Er komen Valentijn-speeddates met gezelschapsspellen in Brugge en Kortrijk

Er komen Valentijn-speeddates met gezelschapsspellen in Brugge en Kortrijk

Geschreven op 27 januari 2024 om 07:35 door Mario De Wilde

Met 14 februari voor de deur, zoeken we met z’n allen een date óf romantische inspiratie. Asmodee België, marktleider als uitgever en verdeler van gezelschapsspellen, en speeddateservice Dare to Date organiseren, op twee locaties in West-Vlaanderen, speeddates waarin singles samen gezelschapsspellen spelen. “Gezelschapsspellen verbinden mensen, net als speeddates”, zegt Bert De Smet, directeur van Asmodee. Naast verbinding, maken bordspellen het eerste contact ook gemakkelijker: “De spellen brengen wat luchtigheid aan de datingtafels en werken dus drempelverlagend”, zegt Eva De Rooy van Dare to Date. Ook wie de man of vrouw van zijn of haar leven al gevonden heeft, scoort met een gezelschapsspel mogelijks een liefdevol avondje quality time samen. Asmodee tipt een aantal spellen die je perfect met z’n twee kan spelen. Winnen doe je sowieso, is het niet in het spel, dan wel in de liefde.

Meer dan 8 Belgen op 10 spelen wel eens een gezelschapsspel met hun partner. Bij 1 op 4 gebeurt dat zelfs meermaals per maand. Niet onlogisch volgens Bert De Smet: “Gezelschapsspellen spelen samen, dat is pure quality time. Het is ontspannend, je denkt even niet aan de dagelijkse beslommeringen en gaat samen op in het spel. Je hoeft elkaar niet eens goed te kennen om een leuke tijd te beleven. Je leert elkaar er wel beter door kennen: je manier van spelen zegt iets over je drive, je competitiedrang, je humor, je manier van reageren,… Allemaal interessante zaken die je wil ontdekken tijdens een date, toch?” Daar zijn ze bij speeddatingorganisatie Dare to Date ook van overtuigd:

“Het leuke aan de Speed date Game nights is de gemoedelijkheid. Ook als je minder op je gemak bent, heb je met de eenvoudige spellen meteen een onderwerp om over te praten. Het creëert een instant dynamiek tussen twee mensen, waardoor je mogelijks nog sneller voelt of er een klik is of niet,” zegt Eva De Rooy, eventmanager bij Dare to Date.

Haal de ‘player’ in jou naar boven

Dare to Date en Asmodee verwelkomen singles in Hasselt, Gent en Brugge op 13 februari en in Antwerpen en Kortrijk op 14 februari om er samen spellen als Jungle Speed, Dobble en Orbito te spelen. Korte, amusante spelletjes die je op 10 minuten kan afronden. Alle praktische info over de speeddate kan je vinden via www.daretodate.be. Inschrijven voor de speed date kost 29 EUR en kan via dezelfde weg.

– Brugge (13 februari om 19u30 in Barazar)

– Kortrijk (14 februari om 19u30 in Bar Filia)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.