Home > Er komen nieuwe toegankelijke speeltoestellen in provinciedomein Bulskampveld te Beernem

Er komen nieuwe toegankelijke speeltoestellen in provinciedomein Bulskampveld te Beernem

Geschreven op 15 december 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

n het Provinciedomein Bulskampveld in Beernem is de huidige speelzone nabij de cafetaria aan vervanging toe. In de provincieraad werd de opdracht voor nieuwe toegankelijke speeltoestellen goedgekeurd. Provincieraadslid Isabelle Vandenbrande: “De nieuwe speelzone zal dichter bij de cafetaria liggen. De huidige speelzone blijft behouden tot na de aanleg van de nieuwe speelzone. De oude speeltoestellen zullen gerecupereerd worden voor andere provinciedomeinen.”

“De nieuwe speelzone zal bestaan uit 2 delen. Zone 1 wordt ingericht als een klassieke speelzone, terwijl zone 2 ingericht wordt als een bosspeelzone”, aldus provincieraadslid Isabelle Vandenbrande uit Beernem.

Zone 1 – Klassieke speelzone

Zone 1 bestaat uit verschillende deelzones en bestaat uit een combinatie van catalogusspeeltoestellen die natuurlijk ogen en heel wat speelwaarde omvatten. De speelzones zijn zichtbaar vanuit de cafetaria, zonder dat die zichtbaar zijn vanuit het kasteel om het historisch parkbeeld te respecteren.

Zone 2 – Bosspeelzone

Deze bosspeelzone is een combinatie van een vrije bosspeelzone met ruimte voor het bouwen met takken, klauteren in bomen en verstoppen achter struiken.

Toegankelijkheid

“De ontwerpers hadden ook contact met Inter. Bij Inter kan je terecht met vragen over toegankelijkheid. De speeltoestellen zullen dan ook aangepast zijn voor kinderen met een beperking. De kostprijs van de aanleg van de speelzone bedraagt net geen 250.000 euro,” besluit provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.