Home > Er komen betere en veiliger tramperrons en een veilige oversteekplaats op Zeebrugse Kustlaan

Er komen betere en veiliger tramperrons en een veilige oversteekplaats op Zeebrugse Kustlaan

Geschreven op 17 mei 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

Vanaf maandag 27 mei start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van verhoogde tramperrons en van een veilige en comfortabele oversteekplaats op de Kustlaan (N34a), ter hoogte van de Rederskaai in Zeebrugge. De werken zullen twee weken in beslag nemen en in twee fases worden uitgevoerd.

Comfortabele tramperrons & veilige oversteekplaats

De perrons van de tramhalte ‘Rederskaai’ worden verhoogd heraangelegd zodat gebruikers van het openbaar vervoer in alle comfort de tram kunnen op- en afstappen. “De perrons krijgen ter hoogte van het zebrapad verlaagde borduren zodat ook rolstoelgebruikers en mensen met een buggy, op een comfortabele manier de perrons kunnen bereiken en veilig de weg kunnen oversteken. Middengeleiders op de Kustlaan zorgen ervoor dat iedereen de weg veilig kan oversteken ter hoogte van het gevleugelde zebrapad. Ook blindegeleidetegels worden aangebracht aan de perrons. We trekken hiervoor 73.000 euro (excl. BTW) uit”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Timing en hinder werken

De werkzone op de Kustlaan (N34a) bevindt zich net vóór het kruispunt met de Rederskaai, komende van Blankenberge. Om de werken vlot te kunnen uitvoeren, zal de aannemer beurtelings beide rijrichtingen afsluiten gedurende 1 week. Tijdens de eerste week (van 27 tot 31 mei) is de Kustlaan afgesloten richting Blankenberge. Plaatselijk verkeer kan tot aan de werfzone rijden en zo de Rederskaai bereiken. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Isabellalaan (N34) of via de Zeesluisstraat naar de Isabellalaan. Tijdens de tweede week (van 3 tot 7 juni) is de Kustlaan afgesloten richting Knokke-Heist. Plaatselijk verkeer kan tot aan het kruispunt met de Sint-Donaaskerkstraat rijden. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Isabellalaan.
Frans Mensonides

2 reacties

Ronny
Geschreven op 2024-05-22 10:10:26
Ik vraag mij af , waarom al deze kosten ??? . bij de werken nieuwe sluis , gaat de spoorlijn tram verhuizen naar Isabellalaan .
Michel
Geschreven op 2024-05-21 16:39:36
Aan de halte stationswijk in Zeebrugge is er niets om te schuilen voor de regen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.