Home > Er kan deze zomer opnieuw aan kanaalzwemmen gedaan worden in Oostkamp en Beernem

Er kan deze zomer opnieuw aan kanaalzwemmen gedaan worden in Oostkamp en Beernem

Geschreven op 25 mei 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Sportieve zwemmers, zet je schrap en maak je borst maar nat. Letterlijk dan! Dit jaar slaan Oostkamp en Beernem voor de vierde keer de handen in elkaar om kanaalzwemmen mogelijk te maken in het prachtige kanaal Brugge-Gent. Dat kan al snel want vanaf donderdag 6 juni tot en met vrijdag 29 augustus, elke donderdagavond van 18.15 tot 20.15 uur, kun je je zwemskills bijschaven in de dode arm bij Gevaerts-Zuid in Beernem.Er zijn altijd redders aanwezig en de waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd.

Opgelet, zwemmen in het kanaal is buiten deze tijden verboden. De Vlaamse Waterweg nv heeft ons een vergunning gegeven voor deze momenten. Buiten deze uren zorgt politiezone Het Houtsche voor naleving van het zwemverbod. Wie mag meedoen?
-Minstens 16 jaar oud
-Lid van een zwem- of triatlonclub
-Vooraf inschrijven via het online formulier
-Maximaal 60 zwemmers per avond (inschrijven kan nog tot 12 uur op de dag zelf)
-Geen lid van een club maar wil je toch meedoen? Koop dan een ‘Kanaalzwemmen’ abonnement bij de Beernemse zwemclub voor slechts €11. Dit dekt je verzekering.

Speciale Initiatie Open Water Zwemmen
Op donderdag 20 juni van 18.30 tot 20.30 uur organiseren we een gratis initiatie open water zwemmen! Schrijf je snel in via het online formulier, want de plaatsen zijn beperkt. https://www.beernem.be/kanaalzwemmen. Mis deze kans niet om je zwemavontuur naar een hoger niveau te tillen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.