Home > Er is nog hoop voor KV Kortrijk na zege van Eupen tegen RWDM

Er is nog hoop voor KV Kortrijk na zege van Eupen tegen RWDM

Geschreven op 12 mei 2024 om 11:52 door Mario De Wilde

KV Kortrijk kan zichzelf nog altijd redden van degradatie. Dat heeft het dit keer niet aan zichzelf te danken maar wel aan KAS Eupen dat in de Oostkantons RWDM van de zege hield. De Veekaa moet nu in een dubbel duel tegen de winnaar van Deinze-Lommel het heft weer in eigen handen nemen. Gisteren verloren de Kerels wel op Charleroi. Met liefst 900 Kortrijkse supporters in het één en al rood-witte bezoekersvak werd de wedstrijd afgetrapt. Freyr Alexandersson opteerde voor de elf die de vorige twee wedstrijden met een 1-0 overwinning afsloten.

Charleroi-coach Rik De Mil koos voor de sterkst mogelijke opstelling met de herstelde Algerijn Zorgane weer aan de aftrap. KVK wist dat het tot het uiterste zou moeten gaan om te overleven. Winnen was immers de boodschap: alleen dat bracht zekerheid dat de Veekaa de komende twee weken mocht uitkomen tegen een tweedeklasser om zijn behoud te realiseren. Anders was het horen hoe het liep in Eupen.

Isaak Davies zorgde voor de eerste twee acties: eerst probeerde hij een verre lob over doelman Koffi maar zijn schot werd tijdig afgeblokt, dan kon hij scherp op doel af maar verstapte zich toen hij vanaf twintig meter kon uithalen.

Aan de overzijde waarschuwde Daan Heymans met diepe infiltraties. Hij was eerder bij de bal dan doelman Pirard maar zijn lob zwenkte naast de doelpaal buiten. Even later knalde Camara vanop afstand op Pirard.

De beste kans van het eerste kwart van de wedstrijd was voor Abdel Kadri. Hij kreeg een fraaie diepe bal in het strafschopgebied aangereikt, tolde om zijn as en trapte dan… ver naast.

Het gevolg was pijnlijk aan de overkant. Bernier ging op snelheid door over rechts, De Neve trapte hem onnodig aan, scheidsrechter Smet wees meteen naar de strafschopstip. In de 24ste minuut zorgde Daan Heymans voor de 1-0: zijn penalty ging onder de duikende Pirard tegen de touwen.

In de 38ste minuut werd het zowaar 2-0 toen de Carolo’s vanaf links een actie opzetten en de bal probleemloos naar de vrijstaande Bernier op rechts konden versturen. Die maakte de klus af. Ook na de pauze was de eerste kans voor de thuisploeg. Guiagon kon strak inschieten maar Pirard redde knap.

Terwijl Isaak Davies uit evenwicht werd gebracht in het strafschopgebied en de VAR niet inging op het penaltyverzoek, werd… gescoord in Eupen. Daar werd het via Nuhu 1-0 voor de Oostkantonners. RWDM moest nu wel twee keer scoren om over KVK te klimmen.

De Veekaa van zijn kant moest drie keer scoren om zelf voor zekerheid te gaan. Het nieuws over het doelpunt in Eupen ging in ieder geval als een lopend vuurtje door de rangen van de 900 KVK-supporters.

En er was meer: in de 57ste minuut devieerde Isaak Davies een heerlijke voorzet van Kings Kangwa al even knap in doel: 2-1. Het was de derde keer dit seizoen dat Davies scoorde tegen de Zebra’s.

Maar toen het in de 70ste minuut 3-1 werd wanneer Sylla na een hoekschop een door Pirard afgeweerde kopbal kon intikken, was het duidelijk dat KVK vooral zijn oor te luisteren moest leggen bij de radio.

Toch was er ook nog wel een knap schot van Isaak Davies maar Hervé Koffi wou zijn afscheidswedstrijd bij Charleroi niet in de mist laten gaan en duwde de bal in corner, waarna hij van het veld stapte. Intussen werd in Eupen een merkwaardig vonnis genoteerd toen daar de 2-0 werd gescoord, wat de KVK-aanhang helemaal gek maakte.

KVK mag zo naar de barrages tegen Deinze of Lommel. Eerst wordt op 19 mei om 19u15 op het veld van de 1B-ploeg gespeeld en 26 mei om 13u30 volgt dan de terugwedstrijd.

DIGEST
Sporting Charleroi speelde met Koffi (86′ Delavallée), Rogelj, Bager (46′ M. Boukamir), Andreou, Dragsnes, Camara, Zorgane (86′ Ilaimaharitra), Heymans, Bernier, Dabbagh (64′ Sylla), Guiagon (59′ Mbenza)
Bank: Delavallée, Van Cleemput, Mbenza, Badji, Ilaimaharitra, M. Boukamir, Morioka, A. Boukamir, Sylla

KVK speelde met Pirard, Mehssatou, Mampassi, Silva, Fujii, De Neve (67′ El Idrissy), Sissako (46′ Bruno), Kangwa (78′ Fossum), Kadri, Davies (90′ Ojo), Ambrose (67′ Avenatti)
Bank: Vandenberghe, El Idrissy, Afolabi, Fossum, Malinov, Avenatti, Ojo, Bruno, Audoor

Goals: 24′ Heymans (p., 1-0), 38′ Bernier (2-0), 58′ Davies (2-1), 71′ Sylla (3-1)
Geel: 90′ Kadri