Home > Eperon d’Or start nieuwe reeks ‘Ken Izegem wandel- en fietstochten’

Eperon d’Or start nieuwe reeks ‘Ken Izegem wandel- en fietstochten’

Geschreven op 27 september 2021 om 16:50 door Mario De Wilde

Voor de tiende keer op rij bieden Eperon d’Or en de Izegemse Gidsenvereniging een jaarprogramma aan wandel- en fietstochten aan die een historisch of architecturaal aspect uit het erfgoed van Izegem in het daglicht stellen. Dit werkjaar – van oktober 2021 tot en met september 2022 – is er opnieuw een rijke verscheidenheid aan onderwerpen. Bouwmeester Verstraete komt aan bod, het kerkhof van Izegem, alle hoeken van Kachtem, vrouwen in Izegem die er op een of andere manier uitspringen, enzovoort. De leerrijke en vaak verrassende info wordt altijd gecombineerd met een wandeling of een fietstocht. Sportief bezig zijn en tegelijk je kennis van de stad vergroten op een ontspannende manier: dat is het opzet van deze Ken Izegem-activiteiten. De KIZ-wandel- en fietstochten gaan telkens op de eerste zondag van de maand door. Er wordt een kleine deelnameprijs gevraagd.

Een fietstocht met grandeur: “Les châteaux d’Iseghem”

De eerste Ken izegem-activiteit gaat komende zondag 3 oktober door. We starten met een fietstocht en enige ‘grandeur’ met de kastelen van Izegem. Tijdens deze fietstocht ontdek je de geschiedenis van onze mooie kastelen en hun bewoners: Ter Wallen, Wolvenhof, Wallemote, het Blauwhuis en meer!

Izegem telt vandaag nog steeds vier gebouwen die bestempeld worden als kastelen. Maar wist je dat er zich vroeger nog meer kastelen in Izegem bevonden? Hiervoor moeten we teruggaan in de tijd, zelfs tot in de 17de eeuw. Wil je meer te weten te komen over de bestaande en verdwenen kastelen in onze stad? Fiets dan zeker mee. We starten met een “afternoon tea” in domein Wallemote-Wolvenhof en eindigen in absolute schoonheid bij het recent gerestaureerde kasteel Blauwhuis.

Praktisch

Wanneer? Zondag 3 oktober, start om 14.30 uur aan de parking van domein Wallemote-Wolvenhof

Kostprijs? 4 euro per persoon (thee inbegrepen)

Inschrijven: online via www.eperondor.be

Meer info:eperondor@izegem.be of 051 31 64 46

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.