Home > Epartnergroup is UNIZO’s West-Vlaamse Starter van het Jaar

Epartnergroup is UNIZO’s West-Vlaamse Starter van het Jaar

Geschreven op 13 februari 2024 om 06:42 door Mario De Wilde

UNIZO West-Vlaanderen verkoos Dirk en Simon Van Holsbeke met hun onderneming Epartnergroup gisteren tot West-Vlaamse Starter van het Jaar 2023. Dirk en Simon willen met hun idee een antwoord bieden op verschillende andere boekingssites. Het is een zoekengine, geen reservatieplatform. Boekingen worden rechtstreeks bij de hotelier zelf gedaan. “Op die manier zijn ze vernieuwend in hun idee en bekijken ze de markt op een andere manier”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen.

Op-en-top ondernemen
“Ook dit jaar was het moeilijk om een winnaar te kiezen uit de verschillende deelnemende starters”, zegt gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen, Vincent Kint. “De jury keek toe hoe elke ondernemer op een vastberaden manier zijn of haar idee kwam voorstellen en wist al snel dat ze voor een moeilijke keuze stonden. Elke ondernemer probeerde de jury te overtuigen met een vernieuwend concept waarvoor veel ondernemingszin en lef nodig was, maar uiteindelijk kon het innovatieve idee van Dirk en Simon de jury het meest overtuigen.”

Het innovatieve in dit idee zit in het feit dat ze inzetten op beleving. Veel boeking platforms zijn erop gebouwd om eerst je bestemming te kiezen en heel soms ook waarom je een uitje wilt boeken. Met het idee van Dirk en Simon zetten ze de beleving absoluut op nummer 1. “Het is de bedoeling om een hotelketen op te bouwen, niet vanuit de hardware (hotelinfrastructuur en – faciliteiten), maar vanuit de vakantiebeleving.” Een voorbeeld schept wat duidelijkheid: “Een aantal kleine hotels in Haspengouw zitten op een bepaald moment vol met klanten die komen om de fruitstreek en de bloesems te ontdekken, met de fiets, al wandelend. Wij gaan dan een product ontwikkelen ‘natuur en actief’. Zo’n product kan de bloesemstreek zijn in het voorjaar, april-mei. Maar je hebt iets vergelijkbaars in Noord-Nederland, met de bloemvelden waar je ook kan gaan fietsen. Of de Champagnestreek waar op bepaald moment geoogst wordt en je kan gaan wandelen. Bij EPartnerhotels worden dan een aantal accommodaties verenigd, allen met hun eigen naam. Maar ze staan wel allemaal garant voor dezelfde vakantiebeleving. Als je dan klanten hebt die zo’n vakantiebeleving gedaan hebben in Haspengouw willen die dat misschien ook wel eens doen in Nederland. Dan starten wij een soort kruising op van data”, zegt Dirk.

UNIZO moedigt starters aan
Met de verkiezing ‘Starter van het Jaar’ zet UNIZO jaarlijks inspirerende rolmodellen in de kijker die het afgelopen jaar de sprong waagden naar het ondernemerschap. Op 22 februari wordt de nationale winnaar bekend gemaakt.
Op 5 maart organiseert UNIZO West-Vlaanderen een startersroadshow waar iedereen met een idee welkom is om inspiratie op te doen én tips kan vragen op de adviesmarkt. (Pré)starters die op zoek zijn naar gericht en persoonlijk advies begeleiden we dan weer via persoonlijke één-op-ééntrajecten die we volledig op maat uitwerken. “Voor elke starter staat UNIZO dus klaar”, besluit Vincent Kint.

Op de foto vlnr vind je Vincent Kint en Simon Van Holsbeke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.