Home > Eneco Clean Beach Cup veilt gesigneerd kunstwerk voor het goede doel

Eneco Clean Beach Cup veilt gesigneerd kunstwerk voor het goede doel

Geschreven op 15 maart 2019 om 22:45 door Mario De Wilde

Elke Belg werpt steeds meer plastic weg en wereldwijd lekt er steeds meer plastic naar zee. Het doodt dieren, verbrokkelt, dringt in de voedselketen tot op ons bord en in ons bloed, zinkt naar de bodem, blijft er voor altijd en bedreigt het hele ecosysteem. De zee levert de helft van onze zuurstof, dus zorgen voor de zee, is zorgen voor onszelf. Strand en water wisselen afval met elkaar uit en kennen geen grenzen. Om die cirkel te doorbreken nodigen Eneco en 22 Belgische surfclubs iedereen uit op zondag 24 maart voor een grote strandschoonmaak: ENECO CLEAN BEACH CUP 2019. Voor het tiende jaar op rij al. Voor die ‘verjaardagseditie’ signeerde Urbanus – die net op dit moment honderden fans naar de bioscoop lokt met zijn animatiefilm ‘Urbanus: De Vuilnisheld’, een litho. Die unieke digitale print wordt vrijdag online geveild – de opbrengst gaat naar het goede doel. https://veiling.catawiki.nl/kavels/24899591-urbanus-speciaal-kavel-voor-het-goede-doel-de-vuilnisheld-ingekaderde-gesigneerde-digitale-urbanus-print-t-b-v-het-zeepreventorium-de-haan-2018

Sinds eind februari lokt de animatiefilm ‘Urbanus: De Vuilnisheld’ honderden fans naar de bioscoop. Het centrale thema in de film – jongeren en het klimaat – kon haast niet actueler. Geen betere match dan Urbanus en Eneco Clean Beach Cup dus, want de twee schreeuwen dezelfde boodschap. Surfers zien hun speeltuin in een vuilnisbelt veranderen – Urbanus nam die boodschap letterlijk en ontwierp een digitale tekening, die zowel verwijst naar zijn film als Eneco Clean Beach Cup.

Het gaat om een speciale en unieke digitale print in zwart-wit op gestructureerd aquarel papier van Hahnemühle, gemaakt door de studio die ook de film van Urbanus maakte én gesigneerd door de komiek. Vanaf vrijdag 15 maart kan je bieden op de tekening via de veilingsite Catawiki. De hoogste bieder krijgt het gesigneerde kunstwerk mee naar huis. En de opbrengst? Die gaat volledig naar het goede doel: Het Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum Zeepreventorium. De kinderen die er verblijven en revalideren zien het strand als hun achtertuin en zijn dan ook nauw betrokken bij de actie. De som zal worden besteed aan een nieuw speelplein. Wie de gegeerde litho wil bemachtigen, zal snel moeten zijn. De veiling loopt nog tot 20 maart 2019. Je kan het kunstwerk wél nog bezichtigen tijdens de Eneco Clean Beach Cup op zondag 24 maart in De Haan.

Eneco Clean Beach Book
Naar aanleiding van de tiende editie van de strandopruimactie, lanceert Eneco Clean Beach ‘10 years of devotion to the ocean’een boek over tien jaar strijden tegen plastic soep. Het boek telt 120 pagina’s vol feiten, cijfers, ideeën, tips en toekomstvisies. Het fotoboek wordt voorgesteld tijdens de Eneco Clean Beach Cup en zal tijdens de strandopruimactie te koop zijn, alsook in verschillende surfclubs en later ook online.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.