Home > En of ze fier zijn. Chiro Centrum Waregem krijgt nieuwbouw op het jeugdeiland

En of ze fier zijn. Chiro Centrum Waregem krijgt nieuwbouw op het jeugdeiland

Geschreven op 7 oktober 2022 om 08:39 door Mario De Wilde

De gemeenteraad van Waregem keurde tijdens de jongste zitting het ontwerp voor de nieuwbouw van Chiro Centrum op het jeugdeiland in Waregem unaniem goed. Door de opbouw op de huidige structuur verkleint de voetafdruk van bebouwing op het jeugdeiland. In de gemeenteraadszitting van 26 mei 2021 werd Pluspunt Architectuur uit Waregem aangesteld voor de ontwerpopdracht van een nieuwbouw voor Chiro Centrum. Na diverse overlegmomenten met alle betrokken partijen is er nu een passend ontwerp. Er wordt onder meer rekening gehouden met brandpreventie, ventilatie en toegankelijkheid.
Minimale ruimtelijke impact
Het is de bedoeling om het hoofdgebouw te behouden, maar uit te breiden. Op de huidige structuur komt een tweede verdieping en het gebouw wordt in de lengte wat groter. Op die manier zal Chiro Centrum over de noodzakelijke lokalen en berging beschikken. De andere, oude lokalen worden gesloopt en de ruimte wordt mee opgenomen in de groene omgeving. Door de huidige Chirolokalen intern te verbouwen en uit te breiden, wordt de ruimtelijke impact van het gebouw, volledig binnen de Gaverbeekvisie, tot een minimum herleid.
Chiro Centrum krijgt nieuwbouw Voor deze broodnodige investering in jeugdinfrastructuur trekt het stadsbestuur bijna 600 000 euro uit, waarvan 100 000 euro voor interne renovatie.
Foto: stad Waregem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.