Home > En nu maar hopen dat het niet regent. Opbouw van openluchtmusical ‘Singin’ in the Rain’ in Berlare gestart

En nu maar hopen dat het niet regent. Opbouw van openluchtmusical ‘Singin’ in the Rain’ in Berlare gestart

Geschreven op 27 juli 2022 om 12:56 door Mario De Wilde

Het Donkmeer in Berlare is vanaf 19 augustus de setting voor een legendarisch musicalspektakel: Singing’ in the Rain’. Regisseur Bruno Van Heystraeten en de hoofdcast met Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Hilde Van Wesepoel en Nordin De Moor zijn begonnen met repeteren op de gigantische scène van deze openluchtmusical van Festivaria. Choreografe en regie-assistente Ingrid Coppieters leidt het groepsgebeuren met ensemble en tientallen figuranten in goede banen op de gigantische scène. Het grootse decor van de hand van Marnik Baert en Andy Couwberghs verschijnt reeds tegen de horizon aan het feeërieke Donkmeer. Er staan opnieuw ruim 100 personen op scène die samen het ensemble en de figuratie vormen. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

In de zomer van 2022 neemt Festivaria je mee naar het swingende Hollywood van de jaren ’20. Maak kennis met Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film. Volgens de studio een dolverliefd koppel, gewoon goeie vrienden volgens Don. Ze spelen de ene succesproductie na de andere. Totdat de geluidsfilm z’n intrede doet.
Diva Lina blijkt een vreselijke stem te hebben. Kathy Selden – het échte lief van Don – mag haar in het grootste geheim dubben. De jaloezie stijgt ten top. Kan Lina het hart van Don alsnog veroveren? Blijft ze een vedette of valt ze live door de mand? Singin’ in the Rain is gekroond tot beste muziekfilm ooit. De live musicalbewerking van de film is dan ook een feest voor het oog en het oor.

De musical Singin’ in the Rain is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952, gebaseerd op het boek van Betty Comden en Adolph Green. De liedteksten zijn van de hand van Arthur Freed en de muziek werd geschreven door Nacio Herb Brown. De musical ging op 30 juni 1983 in première op West End, Londen. Twee jaar later, in 1985, was de productie op Broadway te zien en sindsdien passeerden heel wat internationale producties de revue, onder andere in Noorwegen, Frankrijk, Australië en Rusland. Nu is de musical eindelijk te zien in Vlaanderen als openluchtspektakel. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.

Van 19 augustus tot 3 september – Donkmeer Berlare
Een productie van FESTIVARIA – www.festivaria.eu

Regisseur: Bruno Van Heystraeten
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters
Kostuums: Elvira Van Bavinckhove

Hoofdcast: Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Nordin De Moor en Hilde Vanwesepoel.

Tickets: www.festivaria.eu

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.