Home > En de leerling….die ploegde voort bij KTA Brugge: twee kampioenen in de rangen

En de leerling….die ploegde voort bij KTA Brugge: twee kampioenen in de rangen

Geschreven op 10 december 2021 om 08:13 door Mario De Wilde

De berichten die ons dezer dagen bereiken uit het onderwijs focussen vaak op de (gevolgen van de) pandemie. Ondertussen focussen leerlingen zich op hun dromen. Twee leerlingen uit KTA Brugge werkten zich de voorbije maand positief in de kijker: Brent Lippens en Amber Vermeulen blonken uit, in twee heel verschillende domeinen.
Brent Lippens (KTA Brugge, 14 jaar) Belgisch kampioen wielrennen Op 29 november 2021 won Brent Lippens het Belgisch kampioenschap wielrennen bij de aspiranten jongens in Hamme. Zijn trainer en coach Sam Govaert is fier: ‘Het is mooi dat deze wedstrijden kunnen doorgaan. De sportopleidingen geven onze jongeren energie, zeker als ze daar een succesverhaal aan kunnen koppelen zoals Brent die op een technische strook steeds verder wegreed van de concurrentie en zo solo kon winnen met 32 seconden voor op zijn achtervolger.’
Brent zelf vertelt: ’Ik kon starten op de tweede start rij en ik dook als zevende het veld in. Ik kon direct opschuiven naar positie twee en ben dan naar de kop gegaan. Toen heb ik een demarrage geplaatst en toen was ik weg. Ik had mijn voorsprong uitgebreid tot 32 seconden toen ik de streep zag en wist: ‘het is binnen.’ Brent Lippens kampte begin november nog met een bekkenverschuiving, maar levert kort daarna het bewijs dat trainen en doorzetten loont: ’Sporten betekent volhouden: bij KTA Brugge doe ik als training zes uur wielrennen per week en op woensdag train ik soms nog eens met de ploeg (van Cycling Team Keukens Buysse).’

Amber Vermeulen 5ADD2 laureaat Europese posterwedstrijd ‘The Renaissance of the Night train’ Amber Vermeulen volgt bij KTA Brugge al digital design print & design sinds het derde middelbaar. Ze werd uit 90 deelnemers geselecteerd als een van de 15 laureaten voor de wedstrijd ‘The Renaissance of the Night train’. Dat betekent dat haar werk sinds 2 december en nog tot 4 januari deel uitmaakt van een expo in Muntpunt, Brussel.
Back on Track Belgium vzw organiseerde de Europese posterwedstrijd ‘Renaissance van de nachttrein’ ter promotie van de nachttrein als hedendaags vervoermiddel. Men wil meegeven dat de nachttrein bij uitstek geschikt is om in Europa over afstanden tot 1500 kilometer duurzaam te reizen. De posterwedstrijd vond plaats binnen het Europees Jaar van het Spoor en de doelstellingen voor de Europese transportsector, geformuleerd in de European Green Deal. De wedstrijd knoopt aan bij de traditie van fraai vormgegeven reclameposters voor tot de verbeelding sprekende treintrajecten: Oostende-Wenen, Parijs-Constantinopel, Moskou-Vladivostok… De poster van Amber zoomt in op het comfort en de gemoedelijkheid van het doorkruisen van Europa per trein. Je ziet een gezellig tafereel van twee reizigers voor wie de vakantie al is begonnen, onderweg naar Parijs. De beste inzendingen van de posterwedstrijd kan je een maand lang bewonderen aan de ramen van Muntpunt. Deze tentoonstelling in Muntpunt (Munt 6, Brussel) is een deel van EUROPALIA TRAINS & TRACKS. Het tweejaarlijkse kunstenfestival EUROPALIA staat immers volledig in het teken van treinen, beweging en vervoering.

De sportspecialisatie wielrennen van KTA Brugge wordt sinds 2010 ingericht in de eerste, tweede en de derde graad, zowel in de ASO-als TSO richting. KTA Brugge was daarmee de allereerste waar jongeren hun favoriete sport op ene hoog niveau konden beoefenen in combinatie met hun studies.
De sportspecialisatie wielrennen wordt ingericht in de eerste, tweede en de derde graad. De leerlingen van de eerste graad (A-stroom) krijgen 6 uur training per week als optie naast het gewone lessenpakket. Vanaf de tweede graad kiezen ze voor ASO of TSO en krijgen ze naast het gewone lessenpakket 6 uur training.
Daar waar de jonge renners uit de eerste graad spelenderwijs alle aspecten van het wielrennen ontdekken, trainen de jongens uit de derde graad zeer gericht. Op school is alle sportieve accommodatie voorhanden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.