Home > En dan was er het Grote Fietsexamen voor de Hoogleedse leerlingen

En dan was er het Grote Fietsexamen voor de Hoogleedse leerlingen

Geschreven op 28 mei 2021 om 17:58 door Mario De Wilde

Eergisteren legden de leerlingen van het 6de leerjaar van de Gemeenteschool, VBS Gits Groeit, De Kasteeltuin en de VBS Zonnebloem het fietsexamen af. Het fietsexamen is een initiatief vanuit de preventiedienst van de politiezone RIHO in samenwerking met van gemeentebestuur Hooglede. Het fietsexamen werd in goede banen geleid dankzij de agenten maar ook dankzij de 14 vrijwilligers.

Het fietsexamen bestond uit een parcours in het centrum van Hooglede waarbij de leerlingen zelfstandig een traject moesten afleggen.  Zo kon er een evaluatie gemaakt worden rond de fietsbehendigheid, want volgend schooljaar wordt immers de overstap gemaakt naar het middelbaar.

Er waren 14 controlepunten voorzien, bij iedere controlepunt werd er een vrijwilliger opgesteld die een oogje in het zeil kon houden. Daarnaast was er een verantwoordelijke van de preventiedienst ingezet bij start, een agent op het gevaarlijkste punt van het parcours en een agent die meereed met de motto. Elke leerling droeg een geel fluojasje met een nummer op voor en achterkant.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.