Home > En dan is er het prachtig boek ‘Houtave, een agrarisch polderdorp’

En dan is er het prachtig boek ‘Houtave, een agrarisch polderdorp’

Geschreven op 16 oktober 2022 om 20:43 door Mario De Wilde

Gisteravond werd het boek ‘Houtave, een agrarisch polderdorp’ voorgesteld in de kerk van Houtave. Dit boek van de hand van historicus Robert Boterberge is een uitgave van het gemeentebestuur van Zuienkerke. Het boek kon aangekocht worden na de voorstelling en kan overigens ook elke voormiddag aangekocht worden in het Gemeentehuis van Zuienkerke. De verkoopprijs bedraagt 60 euro (en eventueel 15 euro verzendingskosten).

Na de inleiding door burgemeester Alain De Vlieghe, die de auteur voorstelde, stelde de auteur zelf, Robert Boterberge, dit schitterend naslagwerk voor. Aan de hand van enkele anekdotes en concrete voorbeelden doorliep hij de acht hoofdstukken, namelijk

-de sociaal-economische ontwikkeling (1), de Sint-Bavo en Machutuskerk en het religieuze beleven (2), Houtave in oorlogstijden (3)

-de openbare werken en het openbaar vervoer (4), het onderwijs (5), de gemeentelijke democratie – de gemeenteraden (6),

-de veldwachters (7) en verenigingen voor ontspanning (8).

Een 100-tal aanwezigen luisterde aandachtig naar de uiteenzetting met een goed evenwicht tussen historisch cijfermateriaal en grappige verhalen.

Foto) links burgemeester Alain De Vlieghe met het boek in zijn handen en naast hem rechts de fiere auteur Robert Boterberge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.