Home > Elverdinge beschikt nu ook over een infopunt dementie

Elverdinge beschikt nu ook over een infopunt dementie

Geschreven op 4 augustus 2022 om 10:37 door Mario De Wilde

‘Samen voor wat echt telt’ dat is wat ons bindt met onze bewoners. Dag in, dag uit gaan we voluit om het beste van ons zelf te geven om onze bewoners een persoonsgerichte zorg te bieden op hun maat, op hun ritme.
In huis werken we al jaren aan een dementie-vriendelijk-beleid. We kiezen bewust voor een open huis waar we een veilige woonomgeving bieden, waar mensen zich opnieuw thuis kunnen voelen, waar mensen zelf mogen beslissen en zelf zoveel mogelijk kunnen blijven doen, waar mensen een zinvolle dagbesteding beleven. Kortom, waar bewoners (ook met dementie) en hun omgeving centraal staan.

“We willen graag deze lijn doortrekken buiten ons huis. Vanuit onze ervaring en expertise zijn we ervan overtuigd dat we mensen in de buurt, dus ook in hun thuissituatie kunnen adviseren, begeleiden en verder kunnen helpen op vlak van dementie.”, vertelt Lindsay, één van de referenten dementie in WZC Home Vrijzicht Elverdinge. “We voelen dat er nood is aan info voor mensen uit de buurt. Geregeld krijgen we specifieke hulpvragen vanuit thuissituaties en proberen hierop een antwoord te bieden. Ook de omgeving van mensen met dementie zit met heel wat vragen en het doet hen zichtbaar deugd om bijvoorbeeld even hun verhaal te kunnen delen.”

“Dat er een infopunt dementie in Elverdinge start, kunnen we alleen maar toejuichen!”, vertelt Kathleen Vandenbroucke van het Regionaal Expertisecentrum Sophia. “Ons expertisecentrum is gelegen in Kortrijk en dat is té ver voor mensen uit onze regio. Het is goed om ankerpunten te hebben waar mensen terecht kunnen met hun hulpvragen. Dit kan gaan van ‘niet pluis’ vragen, waar kan ik terecht? Ook nadat de diagnose van dementie werd gesteld, wat nu? “

Tijdens de week van dementie, 19 tot 25 september ’22, willen we het moment aangrijpen om het infopunt dementie in de kijker te zetten. Zo hebben we heel wat activiteiten gepland voor bewoners, de familie en mantelzorgers als voor de buurt.
Zit je met vragen rond dementie? Of wil je gewoon even kennismaken? Het infopunt dementie kan je bereiken van maandag tot en met vrijdag (10.00 tot 16.00u) via: Tel: 057 22 41 80 of op mailadres: dementie@homevrijzicht.be
Foto: WZC Home Vrijzicht

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.