Home > Elien Verhulst (Vlass in Middelkerke) en Michaël Van Liere (De Haan) kandidaten voor de Pierre Wynants Trophy 2022

Elien Verhulst (Vlass in Middelkerke) en Michaël Van Liere (De Haan) kandidaten voor de Pierre Wynants Trophy 2022

Geschreven op 12 september 2022 om 15:00 door Mario De Wilde

Afgelopen donderdag werden in restaurant Cédric van Mastercook voorzitter Cédric Poncelet in Knokke-Heist, de vijf geselecteerden voor de Trophy Pierre Wynants 2022 voorgesteld. Elien Verhulst van Restaurant VLASS uit Middelkerke, Michaël Van Liere en Curtis Mulpas waren aanwezig.

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november in Flanders Expo de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre Wynants himself. De winnaar van de wedstrijd ontvangt een gouden medaille en een replica van de trophee. Hij/zij mag ook België vertegenwoordigen op de Europese Chef Challenge en indien daar geselectionneerd de Global Chef Challenge. Alle kandidaten zetten gedurende 3 maanden hun hoofdgerecht en het gekozen bier op het menu in hun restaurants.

Voor de Trophy dienen de kandidaten te werken met Belgische producten. Voor het voorgerecht is het basisingrediënt knolselder. Deze dient gecombineerd te worden met seizoensproducten uit de Mystery Box die MABRU (de Brusselse vroegmarkt) zal samenstellen. In het glas komt daarbij de Ruffus Brut Sauvage.

Het hoofdgerecht draait rond de Vis van het Jaar, grijze garnalen, die de kandidaten ongepeld geleverd krijgen. Daar hoort een Kasteelbiertje bij, vrij te kiezen: Blond, Tripel, Rouge, Xtra of Donker. Afgesloten moet er worden met een dessert op basis van Callebautchocolade en Rombauts Espresso Royal.

De kandidaten:

* Elien Verhulst, restaurant Vlass in Middelkerke. Commis Shane Verkest, sommelier Kenzo Lauwereins, coach Stefaan Lauwereins.

* Michaël Van Liere, restaurant ​ De Kruidenmolen in De Haan. Commis Lucas Maes, sommelier Eline Becue, coach Sam Van Houcke.

* Curtis Mulpas, restaurant van l’IPES in Wavre. Commis Olivier Stuckens, sommelier Cédric Deblandre, coach Frédéric Deroppe.

Igor Snyders, Maison Snyders in Oupeye. Commis Dylan Lahaye, sommelier Maxime Germain, coach Olivier Massart.

Nicolas Tournay, restaurant Mont à Gourmet in Courcelles. Commis Kévin Bernard, sommelier ​ Arnaud Hamoline, coach Dany Lombart.

1 reactie

Nierynck Rita
Geschreven op 2022-09-19 18:31:13
Nog een stap en je bent by de top echt om fier op te zyn

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.