Home > Element en Sport Vlaanderen Brugge starten tijdens herfstvakantie met ‘Move & Play’

Element en Sport Vlaanderen Brugge starten tijdens herfstvakantie met ‘Move & Play’

Geschreven op 24 oktober 2022 om 15:40 door Mario De Wilde

Bij Element, school voor kinderen met ernstige kwetsbaarheden, ondervond men dat jongeren tijdens de vakanties moeite hadden met het vinden van een zinvolle en leuke vrijetijdsbesteding. In overleg met de ouderraad werd contact genomen met Sport Vlaanderen Brugge met het oog op een gezamenlijk project. Het resultaat: de Move & Play kampen en lessen die voor het eerst worden uitgetest in de komende herfstvakantie.

Annelore Delbecque, directeur Element: ‘Ontzettend veel leerlingen bij ons op school waren op zoek naar de juiste vrijetijdsbesteding en een invulling van hun vakanties. Velen slaagden er niet in een geschikt kamp te vinden. Door het verbindingsinitiatief met Sport Vlaanderen Brugge kunnen we nu betaalbare meerdaagse kampjes aanbieden, waarbij kleine groepen leerlingen – maximaal 12 – begeleid worden door 4 begeleiders. Zo helpen we onze leerlingen om zich ook tijdens vakanties goed in hun vel te voelen. We laten hen ook dan niet los.’

Het is de bedoeling de kampen zowel extern als intern aan te bieden. Het eerste kamp, dat plaatsvindt tijdens de herfstvakantie, is extern. In eerste instantie richt de samenwerking zich op de vakanties, op termijn wordt ze mogelijk ook uitgebreid naar woensdagnamiddagen.

De Move&Play-kampen vinden plaats bij Sport Vlaanderen Brugge, Nijverheidsstraat 112, 8310 Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.