Home > Elektrische shopping shuttle van Knokke-Heist goed voor bijna 150.000 passagiers

Elektrische shopping shuttle van Knokke-Heist goed voor bijna 150.000 passagiers

Geschreven op 23 januari 2024 om 12:21 door Mario De Wilde

De elektrische shopping shuttle van Knokke-Heist die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt, vervoerde afgelopen jaar maar liefst 145 862 passagiers. Een stijging met zo’n 12,75% tegenover 2022. De populairste halte blijkt opstapplaats Zoute Minigolf. Knokke-Heist riep de shopping shuttle in september 2021 in het leven om een boost te geven aan de lokale economie na het moeilijke coronajaar 2020. Intussen is de trendy, geluidsarme citymobiel echter niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Nog maar eens een bewijs hoe visionair wijlen burgemeester Lippens zijn beleid uitstippelde.

Topjaar 2023 


145 862 passagiers maakten in 2023 gebruik van de shuttle die passeert langs 8 haltes tussen het Alfred Verweeplein en de Minigolf. Van 1 april t.e.m. 15 oktober rijdt de shuttle dagelijks, ongeveer elke 20 minuten, van 11 tot 19 uur. Van 16 oktober t.e.m. 31 maart rijdt de shuttle op vrijdag, zaterdag, zondag, in Belgische schoolvakanties en op brug- en feestdagen, ongeveer elke 30 minuten, van 11 tot 18 uur.

Juli en augustus waren dan ook absolute topmaanden voor deze pendeldienst, met respectievelijk 29 555 en 27 386 passagiers; een stijging met 133% en 29% tegenover 2022. Ook februari 2023 scoorde uitzonderlijk goed met een stijging van 96%.

Shopping Shuttle


Opstapplaats Zoute Minigolf is de absolute koploper richting centrum en terug. De passagiers zijn overwegend ouderen, gezinnen en vaste passagiers. Zo gebruiken tweedeverblijvers en bezoekers met appartementen rond het casino de shuttle richting Lippenslaan en terug nadat ze hun wagen in de parkings IJzerpark en Minigolf hebben geparkeerd.

In 2023 heeft de politie geen enkele interventie moeten doen voor vandalisme op de shuttle. De chauffeurs staan via een portofoonsysteem rechtstreeks in contact met elkaar en met de politiezone Damme/Knokke-Heist zodat snel geschakeld kan worden bij mogelijke incidenten.

Jouw reclame op deze populaire bussen 
Ondernemers kunnen dankzij de shopping shuttle niet enkel genieten van een vlotte bereikbaarheid, maar ook ingaan op voordelige reclametarieven. Via Sponsor Butler, de officiële sponsorwervers van de gemeente Knokke-Heist, kunnen de mogelijkheden opgevraagd worden om de elektrische shopping shuttles te bestickeren naar keuze.

Voor meer info: https://www.myknokke-heist.be/nl/shopping-shut

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.