Home > Elektrische duofiets in woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke

Elektrische duofiets in woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke

Geschreven op 22 september 2022 om 08:17 door Mario De Wilde

Tijdens de lockdown werd duidelijk dat behoorlijk wat kwetsbare mensen geïsoleerd leven, vooral wie door ouderdom of een beperking minder een beroep kan doen op een netwerk. Ze zijn beperkt in hun vrijetijdsmogelijkheden, kwamen nog weinig buiten en hadden niet veel sociale contacten. Aan die toestand wou woonzorgcentrum “Rozenberg” iets doen. We willen kwetsbare personen opnieuw laten bewegen door te fietsen en ze op die manier uit hun sociaal isolement halen. De rolstoel-plateaufiets van het woonzorgcentrum “Rozenberg” werd hiervoor reeds ingezet.

Via crowdfunding van G-sport, waarvoor ons project eind augustus geselecteerd werd, is er een elektrische duofiets aangekocht. Er werd 4978,78 euro ingezameld via sponsors en acties (o.a. door een wafelverkoop door vrijwilligers van het rusthuis). De fiets had een kostprijs van 8909,78 euro. Via G-sport ontving het woonzorgcentrum 5044,00 euro.
Beide fietsen kunnen gratis gebruikt worden door bewoners van het woonzorgcentrum. De bewoners kunnen samen met de animatie van het woonzorgcentrum, een familielid, kennis of vrijwilliger een ritje maken. Daarnaast werd er ook al één ‘vélomoatje’ gevonden die zowel met een bewoner of een aanvrager een fietsrit kan doen. Een niet-bewoner betaalt 5,00 euro per rit.

Op de receptie waren ook de sponsers en alle vrijwilligers van het woonzorgcentrum aanwezig. Zij werden bedankt voor hun bijdrage en hun dagdagelijkse inzet voor de bewoners van het woonzorgcentrum.
We zijn ook nog op zoek naar nieuwe vélomoatjes. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met het woonzorgcentrum (056 67 14 97 of ergo@oostrozebeke.be. Ook wie een rit met de elektrische duofiets of rolstoelfiets wenst te maken, kan zich wenden tot de ergotherapeute.
Foto: gemeente Oostrozebeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.